Amsterdam'da 'Kırmızı Fener Sokağı'na yasak!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yetkililer aşırı kalabalıkla mücadele etmek ve çalışanların koşullarını geliştirmek adına ünlü Red Light District'e yapılacak turistik turları yasaklamaya hazırlanıyor.

Amsterdam'da genelevleriyle ünlü Red Light District'in binlerce turist için çekim merkezi olması nedeniyle yaşanan zorluklara karşı uzun süredir verilen mücadele bir adım öteye taşındı. Çeşitli kısıtlamalarla ve taşınma planıyla sorunu çözemeyen yetkililer, bölgeye yapılacak turistik turları yasaklamaya karar verdi.

'TURİSTİK CAZİBE UNSURLARI DEĞİL'

Belediye Başkanı Yardımcısı Udo Kock, "Ziyaretçileri vitrinler boyunca gezdiren turları yasaklıyoruz. Bunu sadece aşırı kalabalığı önlemek istediğimiz için değil aynı zamanda saygısızlık olarak gördüğümüz için yapıyoruz" dedi.

1 OCAK 2020'DE YASAK BAŞLIYOR

Yasağın 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak bundan önce de 1 Nisan'da uygulamaya konacak kurala göre turların akşam 19.00'dan sonra bölgeye girişine izin verilmeyecek.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber