Amerikalının bıraktığı balıklar bulunamadı!

Geçtiğimiz günlerde elindeki naylon poşetle Konya'da yer alan Altınapa Barajı'na giden Amerikalı Chesterr Juall’in gölete bıraktığı 20 tane Japon balığı aranıyor.

Konya'da yer alan Altınapa Baraj Gölü'ne giden esrarengiz Amerikalı Chesterr Juall’in gölete bıraktığı balıklar aranıyor.

ALTINAPA GÖLETİ’NDE 3 GÜN ARAMA YAPILDI

Amerikalı Juall’in 27 Nisan’da şehir merkezinden tuttuğu bir taksi ile Altınapa Barajı’na gelerek, naylon poşet içerisinde bulunan yaklaşık 20 japon balığı gölete bıraktığı tespit edilmişti.

Poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanan ve çıkarıldığı mahkemede, ”Kötü bir amacım yoktu. Balıkları özgürleştirmek istedim.” şeklinde ifade veren Juall, adli kontrol şartı serbest bırakılmış ve 10 bin TL idari para cezası kesilmişti.

ÖZEL AĞLARLA ARANDI

Konya’nın konuştuğu esrarengiz olay sonrası devreye giren Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, esrarengiz olayı Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ve İl Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkililerine ileterek takipçisi olmuştu.

İlhan Bal’ın yaptığı girişimler ve müraacatlar sonrası Altınapa Baraj Göleti’nde, Konya Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, özel ağlarla gece ve gündüz 3 gün boyunca aramalar yapıldı. Ancak, Amerikalı Juall’in bıraktığı japon balıklarına ulaşılamadı.

15 GÜN SONRA BALIK VE SU ÖRNEĞİ ALINACAK

Altınapa Baraj Gölü’nde aramalara katılan Bal, SuperHaber’e olay hakkında yeni bilgiler verdi.

Bal, ”Amerikalı enteresan kişinin gölete bıraktığı japon balıklarını bulabilmek amacındaydık. Çünkü, Amerikalının geçmişi ve yaptığı davranışlar, aklımıza ister istemez, balıklara virüs verilmiş olması ihtimalini getiriyor. Bu nedenle son 3-4 gündür bırakılan balıklardan yakalamak için Konya Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile birlikte çalışma yapıldı. Fakat maalesef yakalanamadı. Balıklar, balık ile beslenen diğer balıklara yem olmuş olabilir. Yaklaşık 15 gün sonra, su ve balık örnekleri alınarak, laboratuvarda incelenecek.” dedi.



İzmir'de FETÖ operasyonu: 36 gözaltı Cansu Taşkın ve görüntüleri paylaşan kardeşine dava açıyor On Numara 19 Nisan 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber