Altınordu'dan Hollanda'ya futbolcu ihracatı... Yiğit Emre Çeltik, Fortuna Sittard'da

Türk futbolunun futbolcu fabrikası Altınordu, 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Yiğit Emre Çeltik'i bilabedel Fortuna Sittard'a gönderdi. İzmir ekibi oyuncunun bir sonraki transferinden yüzde 50 pay alacak.

Altınordu'nun 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Yiğit Emre Çeltik, Hollanda'nın Fortuna Sittard takımına transfer oldu. İzmir ekibinin altyapısından yetişen ve geçen sezon TFF 1. Lig'de 9 maça çıkan Emre, yeni sezonda Eredivisie'de top koşturacak. Transferden herhangi bir meblağ talep etmeyen Altınordu, oyuncunun bir sonraki transferinden yüzde 50 pay alacak.

Türk futbolunda altyapısına yaptığı yatırımlar ve yetiştirdiği oyuncularla bilinen Altınordu, milli stoper Çağlar Söyüncü'den sonra genç bir ismi daha 1. Lig'den direkt Avrupa'ya göndermiş oldu. Altyapıyla birlikte toplam 8 yıl İzmir ekibinde forma giyen Emre, aAlt yaş kategorilerinde 30 kez milli olmuştu.

5 BÜYÜK LİGE İHRACAT YAPAN KULÜP

Kendisine verilen emekler için Altınordu'ya teşekkür eden Yiğit Emre Çeltik, "Öncelikle başkanımıza, Hüseyin hocama, teknik ekibimize ve tüm kulüp çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Neredeyse 8 yılı aşkındır buradayım, başkanımızla beraberim. Akademideki hocalarımızın da emekleri bende çok büyük. İnşallah yurtdışında da Altınordu armasını ve değerlerini en iyi şekilde temsil edeceğim. Onun için çok çalışacağım" dedi.

Kırmızı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Altınordu olarak 5 büyük lige ihracat yapan, lider yetiştirici kulüplerden biri olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Transferdeki vizyoner yaklaşımları için Fortuna Sittard kulübüne teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi! Bakın neden getirilmiş... Gelir beyan etmeyenlere bir fırsat daha
Sonraki Haber