Altın taksit sayısı kaç oldu? BDDK açıkladı!

Altın taksit sayısı kaç oldu? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu altın alımında taksit sayısını yükseltti. Son dakika gelen bilgiden sonra altın taksit sayısı ise merak ediliyor. Peki altın taksit sayısı kaç oldu?

Altın taksit sayısı kaç oldu? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu altın taksit sayısı ile ilgili açıklama yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu altın alımında taksit sayısını yükseltti.Peki altın taksit sayısı kaç oldu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu altın alacaklara yönelik taksit sayısı 4'ten 8'e yükseltti.

BDDK'dan şu açıklama yapıldı:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 24/10/2019 tarihli ve 8632 sayılı Kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin dört aydan sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir.

ALTIN

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor
Sonraki Haber