George Floyd'a veda!

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde 25 Mayıs tarihinde polis şiddeti nedeniyle yaşama veda eden ve, ölümü tüm dünyada yankı bulan siyahi George Floyd, anısına düzenlenen ikinci cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Dünyaca ünlü boksör Floyd Mayweather'ın cenaze masraflarını üstleneceğini açıkladığı Floyd, altın tabutla gömüldü.

Minneapolis'te polisin gözaltına aldığı sırada yaşamını yitiren ve ülkede 2 haftadır devam eden halk hareketinin yüzü haline gelen George Floyd için dün Houston’daki Fountain of Praise Kilisesi’nde bir cenaze töreni düzenlendi.

KORONA ÖNLEMLERİ ARASINDA CENAZE

Koronavirüs önlemleri kapsamında kiliseye her seferinde 15’er kişi alındı.

Yarın annesinin yanına Teksas’ta gömülmeden önce düzenlenen etkinlikte 5 saat boyunca Floyd’un yakınları, hükümet liderleri, ünlü isimler ve sıradan vatandaşlar anma törenine katıldı.

ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ

Teksas Valisi Greg Abbott, “George Floyd, ABD’nin gidişatını değiştirdi. George Floyd acı için ölmedi. Yaşamı Amerikalıların ve Teksaslıların bu trajediye bakışını değiştirdi” ifadesini kullandı.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, Senatör Amy Klobuchar, aktör Kevin Hart, rapçi ve müzisyenler Ludacris ve Master P. gibi isimler törene katıldı.

ALTIN TABUTTA TAŞINDI

5 saat süren etkinliğe katılan binlerce insan koronavirüs önlemleri gereği kiliseye 15’er 15’er alındı. Kiliseye girip tabutun yanına gelenler de dua edip saygı gösterisinde bulunduktan sonra mekandan ayrıldı.

Floyd’un altın kaplamalı bir tabutta taşınması da uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

 

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

KATİLİN KEFARET ÜCRETİ BELLİ OLDU

ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini basarak ölümüne sebep olmakla suçlanan eski polis memuru Derek Chauvin (44), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Eski polis Derek Chauvin'in kaçma ihtimali bulunduğu belirtilerek kefalet bedeli 1 milyon dolardan1 milyon 250 bin dolara çıkarıldı.


Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber