Altın hesabı nasıl açılır? En az kaç gram ile açılır? İşte banka listesi...

Altın hesabı nasıl açılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Altın yatırımı yapmak için bankalar birçok seçenek sunuyor. Yatırımcılar açılan vadeli vadesiz açılan altın hesaplarını banka şubelerinden ya da internet bankacılığı aracılığıyla yapabilir. İşte altın hesap limiti ne kadar? Detaylar haberimizde...

Altın hesabı nasıl açılır, hesap limiti ne kadar sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte detaylar...

ALTIN HESABI NASIL AÇILIR?

Altın hesabı, birikimlerini altında değerlendirmek isteyen vatandaşların altınlarını bankalara yatırmasıyla ya da bankalardan satın alması ile oluşan bir mevduat ürünüdür. Altın hesabı, çeyrek veya gram gibi kuyum türlerinin bankalara yatırılarak oluşturulabileceği gibi anlık kur değerleri ekseninde para karşılığında da açılabilir.


Altın hesabı açma işlemleri için iki yöntem bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki, altın hesabı açacaksanız uygun faiz oranı ve kâr payı araştırması yaparak bir bankadan hesap açın. Altın hesabı açmak istediğiniz bankanın müşterisi olduktan sonra,

Banka şubesine giderek,


Bankanın mobil uygulaması ya da internet bankacılığı sitesi üzerinden
altın hesabınızı kolay ve güvenli bir şekilde açabilirsiniz.

Bir bankanın müşterisi olmadan altın hesabı açma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, banka şubesine gitmeniz gerekmektedir.

BİLEZİK, YÜZÜK, ÇEYREK VE GRAM ALTIN İLE ALTIN HESABI NASIL AÇILIR?


Sahip olduğunuz bilezik, yüzük ve altın gibi kuyum ürünleri bankadan altın hesabı açabilirsiniz. Banka eksperleri tarafından ürünlerinizin kontrolü sağlandıktan sonra altın hesabı açma işleminiz yapılmaktadır.

EN AZ KAÇ GRAM ALTIN İLE ALTIN HESABI AÇILIR?


Bu sorunun yanıtı bankalardan bankalara değişik göstermekle beraber, genellikle en az 10 gr altın olmak koşulu ile vadeli altın hesabı açılmaktadır.

ALTIN HESABI AÇAN BANKALAR


Altın hesabı açan bankalar hemen hemen hepsidir. Öyle ki, başlıca altın hesabı açan bankalar şöyle sıralanabilir;

Ziraat Bankası
Halkbank
Vakıfbank
Garanti Bankası
Kuveyt Türk
Yapı Kredi Bankası
Akbank
İş Bankası

ALTIN HESABI EN AVANTAJLI BANKA HANGİSİ?
En avantajlı altın hesabı bankası için bankaların şartlarını ve getirilerini incelemeniz gerekmektedir. Öyle ki, her bankanın farklı şart ve getirisi bulunmaktadır. Şubeye gitmeden kolaylıkla bankaların internet siteleri üzerinden bunlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar! Tokat sallanmaya devam ediyor! 3.2 büyüklüğünde deprem oldu Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü
Sonraki Haber