Türk aileye sınırda şok! Yastık içinde 400 bin euro

Almanya'non başkenti Berlin'de yaşamını sürdüren Türk çift, İzmir'e gelmek için yola çıktı. Kendilerini Horgos Sınır Kapısı'nda durduran Sırp gümrük memurlarının '10 bin euronun üzerinde para taşıyor musun' sorusuna 'Hayır' diyen aile, arama noktasına alındı. Burada yapılan aramada, arabada yer alan yastıkların içinde gizlenmiş halde 200 bin euro ve aynı değerde altın çıktı.

Türk aileye, sınırda deklare (bildirim) yapılması gereken 10.000 euronun üzerinde para taşıyıp taşımadıkları soruldu.

Aracı süren Türk adam, 'Hayır' yanıtını verdi. Ancak yine de araçtakilerden şüphelenen Sırp Gümrük görevlileri onları arama noktasına aldı.

YALAN PAHALIYA PATLADI

Bu sırada sürücünün yanında oturan kadın iki yastığı kolunun altına alıp indi. Gümrük görevlileri de, 'Yastıkları niye alıyorsunuz?' diye şüphelenip içini açtı.

31 yaşındaki Türk kadının iki yastığında 200 bin Euro nakit para ve 200 bin Euro değerinde altın bulundu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Erkek sürücünün cüzdanından 15 bin Euro, diğer kadın yolcu da da 3 bin 620 Euro bulundu. Aileye, kişi başına yasal sınır olan ve bildirim yükümlülüğünün üst limiti 10 bin Euro teslim edildi.

Ailenin 418 bin 612 Euro miktarındaki para ve altını neden karayoluyla yanlarında götürmeye çalıştığı bilinmezken, 18 yaşını aşan kişilere verilen 30 bin Euro'dan geriye kalan paralara ise el konuldu.

GURBETÇİLERDEN 4 MİLYON EURO!

Bu olaydan bir gün sonra da başka bir Türk, 170 bin Euro ile yakalandı. Onun da paralarına el konuldu. Sırbistan'ın, coronadan sonra sınırlarda el koyduğu 'gurbetçi paraları'nın miktarı 4 milyon euroya yaklaştı.

GÜMRÜKTE ÖN BİLDİRİM ŞART

Başta Sırbistan olmak üzere, bir çok ülkenin sınırlarından girilirken 10 bin Euro'nun üzerindeki paranın bildirilmesi gerekiyor. Bu para bildirilmezse, nakit ya da değerli madenleri yanında taşıyan kişilere kaçakçılıktan soruşturma açılıyor.

Ayrıca, kaynağı belirlenene kadar paralara da el konuluyor. Çoğu kez, kaynağı da belirlenemediği için paralar, o devlete gelir olarak kalıyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile görüştü Eline benzin bidonu alıp üst geçide çıktı! İşte o anlar... Şişli'de park halindeki araçlar çukura düştü!
Sonraki Haber