1 milyon Türk'ün vatandaşlığı iptal ediliyor!

Almanya, Alman vatandaşı olduktan sonra izinsiz şekilde yeniden Türk vatandaşlığını geri alanlar için harekete geçti. 2000 yılından sonra Türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen yaklaşık 1 milyon kişinin vatandaşlığını iptal kararı alan Almanya, bu kararı mektupla ilgililere bildirdi.

Almanya’da Alman vatandaşı olduktan sonra izinsiz şekilde Türk vatandaşlığını geri alan Türklere kötü haber.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre 2000 yılından sonra yeniden Türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen Türk kökenlilerin Alman vatandaşlığı iptal ediliyor. Habere göre Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi.

BİLGİLERİ YSK'DAN ALINDI

İptal kararı ile ilgili gönderilen mektupta, bilgilerin Türkiye’den alındığı belirtiliyor. Habere göre isimler YSK’nın Türkiye’deki partilere ilettiği listelerden elde edildi.

SAYILARI 1 MİLYONU BULUYOR

Öte yandan vatandaşlıkları iptal edilen Türk sayısının 1 milyon olduğu ifade edildi. Ekşi Sözlük'te bir numaralı gündem olan konu hakkında sayfalarca yazı yazıldı.

ALMANLAR AFFETMİYOR

Almanya’da yasalara göre Alman vatandaşlığına geçmek için önce Türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyor. Geçmişte bir çok kişi Alman olabilmek için Türk vatandaşlığından çıktı. Alman olduktan sonra ise Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen gizlice yeniden Türk vatandaşı oldu. Yıllardır bilinen bu duruma Türk makamları göz yumarken Alman makamları haberdar olduğunda derhal müdahale edip Alman vatandaşlığını iptal ediyorlar.

Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler... Muslera açıkladı! Uruguay'da bir devir kapandı Milli yelkencilerimiz 2024 Paris Olimpiyatları'na gidiyor!
Sonraki Haber