Alman devlerinden düşman çatlatan işbirliği

Lüks otomobil dendiğinde ilk akla gelen markalar arasında yer alan Almanların iki dev otomotiv firması yine çok konuşulacak hatta düşman çatlacak bir eyleme imza attı. Kovid-19 salgınında zor günler geçiren otomotiv dünyasının iki devi yeni ürettikleri elektrikli otomobilleri hiçbir kompleks göstermeden birbirlerinin mağazalarında sergilemeye başladı. Bu işbirliğini ise bir video ile dünyaya ilan ettiler.

This browser does not support the video element.

Almanya otomotiv endüstrisinin iki devi BMW ve Mercedes-Benz özellikle lüks oto pazarında büyük rekabet halindedir. Hatta bu rekabet sadece ülke sınırlarında kalmamış, dünya çapında yaptıkları satın almalarla yer kürenin büyük kısmını da kapsamıştır.

BMW ve Mercedes işte böylesine bir rekabet içindeyken, diğer tüm otomotiv firmalarını kıskandıracak bir yıl sonu ortaklığına imza attılar. 

Özellikle de Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren otomotiv sektörünü şaşırtan o işbirliği şöyle:

Bilindiği gibi her iki firma da elektrikli otomobil piyasasına güçlü bir giriş yapma çabasında. 

Hal böyle olunca da öncelikle kendi ürettikleri elektrikli otomobilleri mağazalarında öne çıkarmaları beklenir değil mi? Ama bu kez gerçekte olması gerekenin tam tersine her iki firmada tam zıttı bir eyleme imza attı.

Şu an Mercedes-Benz’in elektrikli EQC modeli BMW‘nin Welt merkezinde, BMW’nin elektrikli iX3 modeli ise Mercedes-Benz'in Münih galerisinde sergide.

Yanlış okumadınız. dev rakipler birbirlerinin ürettiği yeni elektrikli modelleri tanıtıyor.

Aslında bu iki Alman firması için yeni bir durum değil. Mercedes ve BMW birbirlerini daha ileriye taşımak için sürekli işbirliği yapıyorlar. 

Hatta bu konuda son girişimlerden biri de elektrikli araçlar için ortak şarj istasyonları kurmak yönünde yaptıkları çalışma. 

(LOG)

Togg'dan '29 Ekim' paylaşımı: Heyecanımız dorukta Yerli otomobil Togg'da geri sayım! Gemlik tesisinde deneme üretimi hazırlıkları başladı Siirt'te toplam değeri 10 milyon liranın üzerinde olan 100 araç çürümeye bırakıldı Galerici satış olmadığından, vatandaşsa düşmeyen fiyatlardan şikayetçi Yoğun kar yağışından sonra kaportacılar dolup taştı Lastikçilerden kış lastiği uyarısı