Ali Ekber Yıldırım, 2022 yılı şeker pancarı alım fiyatıyla ilgili tahmin edilen rakamı açıkladı! İşte çiftçilerin merakla beklediği o rakam...

Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Eylül’de açıklayacağı şeker pancarı alım fiyatını merakla bekliyor. Ali Ekber Yıldırım, 2022 yılı şeker pancarı alım fiyatları ile ilgili tahmin edilen rakamı açıkladı. Peki 2022 yılı şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? İşte Ali Ekber Yıldırım’ın şeker pancarı alım fiyatıyla ilgili yazdığı o yazı…

Çiftçilerin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Eylül'de açıklayacağı 2022 yılı ürünü şeker pancarı alım fiyatında. Peki şeker pancar alım fiyatı ne olacak? Ali Ekrem Yıldırım köşesine şeker pancarı alım fiyatını taşıdı. İşte Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın ''Şekerpancarı hasadı başladı, fiyatı 26 Eylül’de Cumhurbaşkanı açıklayacak'' başlıklı yazısı:

''Türkiye, şeker konusunda çok sıkıntılı bir dönemden geçti. Yanlış politikalar ve uygulamalar sonucunda piyasada ikili bir fiyat yapısının oluşması, imalatçılar ve tüketici için aşırı fiyat artışları, devletin müdahalesi, sıfır gümrükle 400 bin ton şeker için ithalat izni verilmesi ve bunun gibi birçok gelişme ile çalkantılı bir sezon yaşandı.

Bugünlerde yeni sezonun heyecanı yaşanıyor. Üretici birçok bölgede pancar sökümüne, hasada başladı. Fiyat henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında 2022 ürünü şekerpancarı avans fiyatını ton başına 800 lira açıkladı. Üreticilerin pancar üretiminde kalması ve üretime devam etmesi için avans fiyatın 9 ay önceden açıklanması önemliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında bunun avans fiyat olduğunu pancar söküm zamanı asıl fiyatın açıklanacağını söylemişti.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Türk Şeker ve özel fabrikalar, kooperatif fabrikaları avans fiyatı ton başına 1000 liraya kadar çıkardı.                    

Üretici bu fiyatı dikkate alarak üretime yöneldi. Ürünü ortaya çıktı ve pancar söküm zamanı geldi. Üretici kesin fiyatın açıklanmasını bekliyor.

PANCAR ALIM FİYATI NE KADAR OLACAK?

Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın başkanlığında Şeker Dairesi Başkanlığı, Türk Şeker, Pankobirlik, Pan Şeker ve sektörün üst düzey yöneticileri ile toplantı yapıldı. Toplantıda 2022 ürünü şekerpancarı alım fiyatının 26 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi. Bu nedenle özel sektör ve kooperatif fabrikalarının yöneticilerinden 26 Eylül’e kadar fiyat açıklamamaları ricasında bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, fiyatla ilgili çalışma yaparken 3 farklı seçenek hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Erdoğan, bu seçeneklerden birisini 26 Eylül’de açıklayacak. Pancar alım fiyatının ton başına en az 1300 lira olması bekleniyor.

Üreticilerin verdiği bilgiye göre, pancar üretiminde maliyet ton başına 1000 liranın üzerinde. Açıklanacak olan fiyat önümüzdeki yıl üretimin devamlılığı açısından çok önemli.''

Yazarın yazısının devamına  https://www.dunya.com/kose-yazisi/sekerpancari-hasadi-basladi-fiyati-26-eylulde-cumhurbaskani-aciklayacak/669405 adresinden ulaşabilirsiniz.

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber