Anadolunun en eski yerleşim yeri Aksaray’ın gezilecek yerleri, yöresel lezzetleri ve şehrin kısaca tarihçesi

Aksaray, tarih boyunca İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Orta Anadolu’nun tam kalbinde olan şehir, başta Ihlara Vadisi olmak üzere, yer altı şehirleri, tarihi cami ve kiliseleri, antik kentleriyle ziyaretçilerine adeta göresel şölen yaşatmaktadır. Tarihi yerleri yanısıra doğal yaşam alanları da olan Aksaray’da gezilecek yerleri ve yöresel lezzetleri ve şehrin kısaca tarihçesine haberimizde yer verdik.

Aksaray’ın tarihine bakıldığında, coğrafi konumu ve ticaret yolunu bünyesinde barındırdığı için her dönemin en önemli şehri olmayı başarmıştır. Orta Anadolu’nun tam ortasında bulunan şehir, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Tarihi dokusunu hala koruyan Aksaray’ın gezilecek yerleri yöresel lezzetleri ve kısaca tarihçesi haberimizde yer almaktadır.

Fenerbahçe'nin aleyhine verilen penaltı sonrası yer yerinden oynadı! Günlük burç yorumları 23 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? A101'e ucuza Tiny House geliyor! Fenerbahçe penaltı bekledi, hakem hayır dedi! Trio ekibi tartışmalı penaltı pozisyonuna son noktayı koydu! 23 Nisan mesajları!