Akciğerleri temizleyip yenileyen karışım... Evde 3 kez yapmanız yetiyor!

Koronavirüs ile birlikte akciğerlerimizi daha güçlü kılmanın yollarını araştırıyoruz. Özellikle şu soğuk kış günleriyle birlikte grip de eklenince bronşları açmak ve göğsümüzü yumuşatmak için en iyi besin ve içeceği bulmaya çalışıyoruz. Akciğerlerimizi olduğundan daha temiz ve yeni hale getirmek için hangi besinleri, hangi karışımları kullanmamız gerekiyor?

Karışımın malzemelerine geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var: Akciğerlerimizi temiz ve yenilemek istiyor, yaşam kalitemizi yükseltmek istiyorsak var olan alışkanlıklarımızı da gözden geçirmemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenme, temiz hava ve spor akciğerlerin temizliği ve yenilenmesi için başat aktörler. İşte o mucizevi karışım ve malzemeleri..

AKCİĞERLERİ TEMİZLEYİP YENİLEYEN KARIŞIM!

Malzemeler:
1 ananas
3 kereviz sapı
2 havuç
1 avuç içi kişniş veya maydanoz
1 parça soyulmuş taze zencefil

NASIL HAZIRLANIR?

Öncelikle tüm malzemeleri sıkıp haftada 3-4 kez aç karnında 1'er bardak için.

Akciğer hastalıklarına yol açan ağır metalleri uzaklaştıran Kişniş, inanılmaz bir besindir.

Havuç ise, A vitamini deposudur adeta. Zencefil ise hava kirleten maddeleri ve öteki tahriş edici maddeleri ciğerlerden uzak tutar. Tahriş etmesine fırsat bırakmadan etkisiz hale getirir.

Ananas suyunun öksürüğü azaltmaya yardımcı olduğu biliniyor.

Buna ek olarak ananas doğal yoldan detoks etkisi yaratarak akciğerlerdeki zararlı kalıntıların uzaklaştırmasına katkı sunan bromelin enzimini içerir.

Malzemeler:
1 demet su teresi
1 salatalık
1 şalgam
3 büyük havuç
1 diş sarımsak
1 limon

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeleri meyve sıkacağından geçirip haftada 3-4 kez aç karınla 1 bardak için.

Su teresini hiç duymadıysanız bile manav ve market reyonlarında sıkça karşılaşmışsınızdır. Solunum yollarını yatıştırıp yumuşatan ve akciğer zarlarını kayganlaştıran maddeler içerir. Bolca tüketin.

Şalgam A vitamini bakımından zengindir. Limon da hem antioksidanlarla doludur hem de C vitamini içerir.

Dolayısıyla her ikisi de akciğer sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Sarımsak, doğal bir antibiyotik, antiviral ve antibakteriyeldir.

Kaynak: Milliyet

Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Çok sayıda kişi tahliye edildi
Sonraki Haber