Akademisyen 'Maskeli Şebnem' vefat etti

Kamuoyu onu 'Maskeli Şebnem' olarak tanıdı. Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Şebnem Köseoğlu, 2018 Eylül ayında lösemiye yakalandığını öğrenmişti. İki kez hastalığı yenerek Lösemi hastalarına umut olan Köseoğlu'nun geçtiğimiz nisan ayındaki kontrolünde hastalığın nüksettiği görüldü. Lösemi ile verdiği mücadelede maskesi ile akıllara kazınan Şebnem Köseoğlu son nefesini verdi. Köseoğlu çarşamba günü toprağa verilecek...

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim görevlisi Şebnem Köseoğlu, 2018 yılı Eylül ayında lösemi olduğunu öğrendi. 

Yaklaşık 3 aylık kemoterapinin ardından Ocak ayında hastalığı yendiği belirtilen Köseoğlu'na, 2019 yılı Mayıs ayında gerçekleştirlen rutin kontrolleri sırasında hastalığının nüksettiği söylendi.

İstanbul’daki bir hastanede tedavisine devam edilen Köseoğlu'na 2019 yılının Kasım ayında uygun ilik bulundu. 11 Aralık 2019'da ise ilik nakli gerçekleştirildi. Ne var ki, sadece 5 ay sonra 18 Nisan 2020'deki kontrolde hastalığın metastas yaptığı anlaşıldı. 

1 HAFTA ÖNCE DURUMU AĞIRLAŞTI

Doğum gününden 1 gün önce hastalığının nüksettiğini öğrenen Şebnem Köseoğlu, tekrar İstanbul'daki hastanede tedavi altına alındı. Burada tedavisi süren Köseoğlu'nun sağlık durumu bir hafta önce ağırlaştı. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesine alındı. Köseoğlu, pazartesi akşam saatlerinde vefat etti.

“MASKELİ ŞEBNEM” OLARAK TANINIYORDU

Lösemiyle savaşan ve sosyal medyada ‘Maskeli Şebnem’ olarak tanın Köseoğlu'nun cenazesi çarşamba günü memleketi Alanya'da toprağa verilecek.

‘Maskeli Şebnem’ lakabı ile sosyal medyada lösemiye savaş açan Şebnem Köseoğlu, hastalık üçüncü kez yakasına yapıştığında şu paylaşımda bulunmuştu:

"Harika haberler vermek isterdim ama maalesef dünden beri yapılan bir takım tahliller sonucu hastalığın nüks ettiği haberini aldık. İlik nakli her zaman yüzde yüz çözüm olmuyormuş.

Yakın bir arkadaşımın deyimiyle yenilen pehlivan güreşe doymadı. Gerçekten çok üzgünüm bu defa, yorgunum. Her şey bu kadar iyiye giderken bu son gelişme bende şok etkisi yarattı.

Biliyorum arkam çok kalabalık, çok güçlüyüz; ama bu sefer çok hazırlıksız yakalandım. Normalde dün Alanya’ya dönüyordum.

Her şeyini bangır bangır yaşayan ben, hayatımda ilk kez nazar değmesin diye bir şeyi çok da dillendirmemiştim. Aslında nakilden önceden beri doktorumla anlaşmam bu şekildeydi."

“DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI” DEMİŞTİ

Paylaşımında bir gün sonra doğum gününün olduğunu belirten Köseoğlu, sözlerine şu ifadelerle devam etmişti:

"15 Nisan’da Alanya’ya gidecek, 16 Nisan’da okulda doğum günüme gün sayan ekranın önünde fotoğraf çektirecek, 17 Nisan’ı, doğum günümü Alanya’da geçirecektim.

Sonra dönmem gerekirse dönerim dedim, ama temelli Alanya gidiş iznim çıkmıştı. Sosyalleşmek yine yasak olacaktı, ama olsun. Ben yine planlar yaparken, hayat dalga geçti, korona çıktı ve olmadı zannediyordum, ama onun yerine nüks çıktı karşıma.

Evet dünyayı sarsan bir problem var biliyorum şımarıkça olacak ama her zaman mutlu olan ben, ilk kez üzülmüştüm. Hep bugünü hayal ederek bunca zaman direnmiştim.

Allah’ıma milyonlarca şükür. Tedavim iyi gidiyordu, her şey yolundaydı. Bu şartlarda mızmızlanmam biraz nankörceydi biliyorum. Şimdi gelen nüks haberiyle dünyam başıma yıkıldı ama neyse ki dünyamı güzelleştiren insanlar var."

"GERÇEKTEN ÇOK AĞIR ŞEYLER GELİYOR"

Köseoğlu sosyal medyadan son yaptığı paylaşımda durumu hakkında şu bilgileri vermişti: 

"Uzun zamandır zor bir tedavi geçiyorum. Reaksiyonlarım artık vücudumu, bedenimi, organlarımı bayağı sardı, sarstı. Elden ayaktan düştüğüm sandalyeyle yaşayıp lavaboya zor gittiğim evreler de var, sapasağlam olduğum evreler oluyor…

Ciğer toplarını boomerang oyuncak yaparken, şimdi zorlanıyoruz ciğerlerimle ama düzeltiyoruz. Tırnaklarım dökülmeye başladı mesela. Gerçekten çok ağır şeyler geliyor ve geçiyor.

Karaciğer sıkıntılarım ve sarılığım oldukça sıkıntılı durumda. Ama en çok da onu bekliyoruz? Kanımın toplanıp fotoferez ile ilaçlanıp bana geri verildiği tedavim de diğerleri gibi olması gerektiği şekilde ileriliyor.

Ağrı bandım yanımda yapışık. Ama her ihtiyacımda doktorlarım, hemşirelerim, porterlarım, özetle sağlık personelimin tamamı, hatta neredeyse sağlık personeli kadar uzmanlaşmış ailem 7 / 24 elimi bırakmıyor.

Özetle başımıza ne gelir, ne gider bilemediğimiz bir süreçteyiz. Ama biz ailece renklendirmeye çalışıyoruz her şeyi.

Ama dualarınıza, göndereceğiniz gök kuşağı renklerine hep ihtiyacım var. Sürprizli hediyelere de hiç hayır demem biliyorsunuz. En başından dediğim gibi, en ufak ah vah diyen beni silebilir."

ALİ KOÇ DA DESTEK VERMİŞTİ

Tedavi sürecinde Şebnem Köseoğlu'na hemşehrilerinin yanı sıra aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe'nin eski kaptanlarından Volkan Demirel'in da olduğu birçok tanınmış isim moral desteği vermişti. 

(İHA)

İsrail'e bir darbe de oradan geldi Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber