AK Parti'nin ardından MHP'den de Başak Demirtaş'a destek geldi

Türk siyaseti bugün önemli bir sınavdan yüzünün akıyla çıktı. HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Bahar Demirtaş'a yönelik çirkin saldırıya, HDP'ye en sert muhalefeti yapan partiler dahi itiraz etti. Toplumu provoke etmek isteyen çevreler bir kez daha hayal kırıklığına uğrarken, Başak Demirtaş'a çirkin sözlerle saldıran şahıs ise gözaltına alındı

HDP'nin eski Genel Başkanı, tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medyada çok çirkin ve cinsiyetçi bir saldırının hedefi oldu.

Twitter'da "Vedat Muti" isimli hesabı kullanan Vedat Y. isimli şahıs Başak Demirtaş’a yönelik ahlak dışı cinsiyetçi paylaşımlarda bulundu.

Paylaşım sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açılırken, Başak Demirtaş'a tüm farklı siyasi görüşlerden destek mesajları geldi.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan bu olaya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül müdahil olurken, Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı lanetlediğini duyurarak hukuki alanda girişimlerin başlatıldığını duyurdu.

Hemen akabinde ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında "Vedat Muti" hesabını kullanan kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

MHP DE TAVRINI ORTAYA KOYDU

Başak Demirtaş'a yönelik ahlaksız saldırı, siyasi partileri ortak insanı değerler paydasında buluştururken, HDP'ye en sert muhalefeti yapan MHP de bu konuda tavrını net şekilde ortaya koydu.

MHP milletvekili Cemal Enginyurt konuya ilişkin görüşlerini şu sözlerle dile getirdi;

"Başak Demirtaş, anne, eş, kadın ve insandır. Soysuzca ve namussuzca yapılan hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Selahattin Demirtaş üzerinden ailesine yapılan saldırı insanlık suçudur. Suç işleyenleri şiddetle lanetliyorum. HDP karşıtlığımız ahlaksızlığı tasvip ettirmez."


Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden gözaltına alındı! İlkay Gündoğan Barcelona'dan ayrılmaya karar verdi! Dünya devi talip
Sonraki Haber