Bülent Turan Arınç'ın ismini duyunca böyle kükredi

Ülke TV'de Esra Elönü'nün hazırladığı "Arafta Sorular" programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu.

Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç ile yaşadığı polemik ile gündeme gelen Bülent Turan, Arınç'a yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

Daha önce, Arınç'ı KHK açıklamaları ve Ahmet Türk'ün görevden alınmasına itirazı nedeniyle hedef tahtasına oturtan Bülent Turan bu kez de "damat" tartışması nedeniyle eski TBMM Başkanı'na yüklendi.

FETÖ soruşturmalarında ve davalarından yetkili makamların bu tarz önemli isimler konusunda daha hassas olması gerektiğine vurgu yapan Turan, Arınç'ın FETÖ'den 'delil yetersizliği' nedeniyle beraat eden damadı Ekrem Yeter ile ilgili bir hukuksuzluk olması halinde kararın yüksek yargıdan döneceğini dile getirdi.

BÜLENT TURAN: ARINÇ KİM!

Bülent Arınç'ın FETÖ konusundaki mesajları ve damadıyla ilgili tartışmalarda tavrını ilk ortaya koyan isimlerden birisi olduğunu hatırlatan Turan, "Mesele Bülent Bey meselsi değil, Arınç meselesi değil; mesele partinin kurumsal görüşü dışında iş yapan kim varsa tepki gösterme meselesi. Partinin kurumsal bir duruşu var, liderin yürüdüğü bir yol var. Bunu sabote eden kim varsa "hadi oradan" dedim ve yine aynı şeyi söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisinin grup başkanvekili olarak bu konularda açıklama yapma görevi olduğunun altını da çizen AK Parti'li Turan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ama ben bunu söylediğimde, "Senin boyun kaç, yaşın kaç" tarzı edebe aykırı, ahlaka aykırı ifadeler sahibine yakışır veya yakışmaz kamuoyuna bırakıyorum.

Mesele, yürüdüğümüz bir yer var, FETÖ ile mücadele de bunlardan bir tanesi, büyük bedel ödeniyor bu bedel ödenirken bizim duruşumuzu hırpalayan, kurumlarımızı üzen, OHAL komisyonundan, İçişleri'ne kadar, mahkemelerden falanca yere kadar, dünya kadar kurum var bu işlerde mesai harcayan, emek veren... Bunların hepsini zan altında bırakan, "Orada ben şunu gördüm, burada ben bunu gördüm haksızlık yapıldı" tarzı bütün kurumları zan altında bırakan söylemin kimseye faydası yok."

Bülent Arınç'ın bu tarz demeçler ile hem kendisine, hem de AK Parti'ye zarar verdiğini belirten Turan, konuya kişiselleştirmeden baktığının altını çizerek şu açıklamaları yaptı;

"Söylemek istediğim bu; ne Arınç'ı ya, Arınç kim! Konuştuğum konu bu değil ki, ben bir yerden bahsediyorum, siz de benim partime yapılan çalışmalarla ilgili, liderimin yaptığı işlerle ilgili olumsuz, yanlış, iftira atan sözler söylerseniz size de "hadi oradan" derim. Bunu şahsi bir mesele olarak kullanmayı doğru bulmuyorum... Arınç değil, babamın oğlu olsa yanlış yapana bunu söylerim söyleyeceğim, kaldı ki kamuoyu nezdinde kimin ne yaptığı çok net ortaya çıktı diye düşünüyorum."

"FETÖ OLMASAYDI CUMHUR İTTİFAKI DAHA ERKEN KURULACAKTI"

Bu çerçevede, FETÖ'nün Türkiye'ye çok büyük zararlar verdiğini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan çok ilginç bir değerlendirmede de bulundu.

"Önemli bir şey söylüyorum" diyerek sözlerinin altını çizen Turan şu ifadeleri kullandı;

"FETÖ meselesinde bizi yoran üzen, FETÖ ile mücadeleden bahsediyorum, kim varsa önce Allah'a, sonra millete şikayet ediyorum. Çünkü millet 250 şehit vererek, binlerce gazi vererek bedel ödedi, sonrasında da bu toplum çok büyük değerlerini kaybetti, bakın büyük problemden bahsediyorum...

FETÖ olmasaydı, muhtemelen MHP ile AK Parti ittifakı daha önce olacaktı. Önemli bir şey söylüyorum, FETÖ olmasaydı belki de Cumhur İttifakı tarzı birleştiriciler daha önce kurulacaktı. Türkiye daha çok büyüyecekti, daha iyi büyüyecekti, daha istikrarlı olacaktı. Fakat bu FETÖ o kadar bu toplumun değerlerini, çalışmalarını, hayallerini sabote etti ki, kavramlarını.... Şimdi "cemaat" demeye korkuyoruz."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE"

Türkiye'deki muhalefet sorununa da dikkat çeken Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde muhalefet milletvekilleri ile diyaloglarının oldukça azaldığını itiraf etti.

Cumhur İttifakı'nın oy oranını da paylaşan Turan şu açıklamalarda bulundu;

"Alın Erdoğan'ı bir tarafa kapatın AK Parti'yi, örnek olarak söylüyorum, kalan muhalefete yani Kılıçdaroğlu'nun olduğu ana muhalefete bakın, ülke ekonomisini, demokrasisisini, güvenliğini... Neyini büyütür, ne yapar hiç, endişeliyim, bilmiyorum yani...

Oy alma açısından bir problemimiz yok, 17 yıla rağmen halen ülkenin birinci partisiyiz, en büyük partisiyiz tartışmasız, iki üç gün önce bir ankete baktım tekrar MHP ile beraber 50'lerin üzerinde bir oyumuz var. Hiç bu konuda endişem yok. Ama kötü muhalefet iyi iktidar demek değildirdir. İyi muhalefet iyi iktidardır aynı zamanda."

Dolar ne kadar? İşte 20 Nisan güncel döviz kurları Penaltı kaçırıp oyundan alınan Can Uzun gözyaşlarına boğuldu İstanbul, Ankara, İzmir dahil 45 kente sarı kodlu uyarı!
Sonraki Haber