AK Parti'den Ayasofya imamına: Siyaset yapma!

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam-Hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın son günlerde toplumsal olaylar karşısında sosyal medyada paylaştığı mesajlarla konuşuluyor. Kısa sürede siyasi tartışmaların odağına yerleşen Boynukalın'a AK Parti'den oldukça nazik bir "geri çekil" uyarısı geldi

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın sosyal medyayı aktif olarak kullanması ile ön plana çıktı.

Boynukalın şahsi Twitter hesabından, uzmanlık alanı olan İslam Hukuku konusunda paylaşım ve tavsiyelerde bulunduğu kadar, siyasi mesajlar da verdi.

Türkiye'nin olağanüstü yoğun gündeminde, hassas konularla ilgili peş peşe mesajlar paylaşan Boynukalın, "İstanbul Sözleşmesi" tartışmasından, döviz kurundaki hareketliliğe kadar pekçok konuda görüşlerini açıkladı.

Boynukalın verdiği mesajlar ile özellikle iktidara muhalif kesimlerin oklarını üzerine çekerken, zaman zaman iktidar partisi üyelerinin eleştirilerinin de hedefi oldu.

Ayasofya imamına ilk olarak, kadına şiddet konusunda verdiği mesajlar nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tepki gösterdi. Ancak Boynukalın bu uyarıları kulak arkası ederek siyasi mesajlar vermeyi sürdürdü.

Son olarak bugün piyasalardaki hareketlilik çerçevesinde "faiz" konusunda açıklamalar yapan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'a bu kez AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan seslendi.

Sosyal medyada, Boynukalın'a yönelik bir mesaj paylaşan Turan oldukça nazik bir dille, "siyaset yapma" uyarısında bulundu.

AK Parti'li Turan şu ifadeleri kullandı;

"Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!

Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim"

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! 20 Nisan 2024 TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler...
Sonraki Haber