Son dakika... Ahu Tuğba: ABD'de paran yoksa sokakta ölüyorsun

Son dakika... Sekiz günde koronavirüs vakalarının 3'e katlandığı ABD’de kabus giderek büyüyor. Uzun süredir yaşamını ABD'de devam eden Yeşilçam oyuncularından Ahu Tuğba, insanların hastanede kalmadığı halde 17 bin dolar ücret ödediğini belirterek salgınla ilgili yaşadıklarını anlattı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verdiği bilgilere göre ABD’de toplam 311 bin 544 kişiye koronavirüs bulaşmış durumda, 8 bin 300’den fazla kişi ise koronavirüsün neden olduğu akciğer hastalığı COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Buna göre sekiz gün içerisinde ABD'de virüs bulaşan kişilerin sayısı üçe katlanmış oldu. Salgından en ağır şekilde etkilenen kent ise New York. 63 bin 300’den fazla kornavirüs vakasının görüldüğü kentte, yaklaşık 3 bin 600 kişi COVİD-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

"SOKAKTA ÖLÜYOR İNSANLAR, SONRA DA YAKIYORLAR"

Yeşilçam oyuncularından Ahu Tuğba uzun süredir hayatını Amerika'da devam ettiriyor.

Ahu Tuğba, "Amerika'da paran yoksa sokakta ölüyor insanlar, sonra da yakıyorlar. Yandaki komşu hastaneye gitti arabasıyla: Kilise hastanesiymiş, bakmamışlar, 3 gün bekletmişler. Çarşamba sabahı bir daha gitmiş, ayakta bakmışlar sonra da göndermişler.

"HASTANEDE KALMADIĞI HALDE 17 BİN DOLAR ÜCRET ÖDEMİŞ"

Hastanede kalmadığı halde 17 bin dolar ücret ödemiş. Burada sigortan yoksa yandın! Bir hastalık halinde ambulans çağıracaksın. Ambulans almaya gelirken, polis arabası ve itfaiye arabası da geliyor, o zaman bakıyorlar. Sistem burada böyle" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ ŞARTLARI ÖVDÜ

Türkiye'de ki şartları da öven Tuğba, "Türkiye'de polis ve jandarma eve gidiyor, yardım ediyor. 65 yaş üstünde ki emeklinin parasını evine götürüyor. 'Devlet hastanesine acilden gidince bakıyorlar hemen' dedim Amerikalı arkadaşlarıma inanamadılar. Burada 'açım' de, komşun su vermez " dedi.

"YAĞMALANMAYA KARŞI HERKES TAHTA İLE CAMLARI KAPATIYOR"

Ahu Tuğba, Florida ve New York'ta çok kötü günler yaşandığını belirterek, "Burada herkes yağmalamaya karşı tahta ile camları kapatıyor. Hastanelerde şu an parası ve sigortası olanlar bile zor bakılıyor. Sokakta yatan evsizler çok fazla. Herkes silahlanıyor... " dedi.

19 Nisan 2024 Borsa günü yükselişle tamamladı! Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı
Sonraki Haber