aHaber uçak enkazından yayın yapan tek kanal oldu

İran krizi Türk medyası için büyük bir sınava sahne oldu. aHaber krizin ilk anlarından itibaren canlı yayınlar ile gelişmeleri sıcağı sıcağına aktardı, bugün de İran'da düşen ya da düşürülen Ukrayna uçağının enkazının olduğu yerden canlı yayın yapan tek Türk kanalı oldu.

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürmesi bölgede yeni bir savaş endişesi yarattı.

Tüm dünyada gözler bir kez daha Orta Doğu ve Müslüman coğrafyasına çevrilirken, İran, geçtiğimiz gün Süleymani suikastına yanıt olarak ABD'nin Irak'taki hava üslerine peş peşe füze yağdırdı.

İran saldırıda çok sayıda Amerikan askeri öldürüldüğünü duyursa da bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

YOLCU UÇAĞINI İRAN FÜZESİ Mİ VURDU?

Diğer yandan İran'ın misilleme saldırıları sırasında, Tahran'dan Ukrayna'ya gitmek üzere havalanan Ukrayna Havayolları'na ait bir yolcu uçağı düştü.

ABD ve Batı ülkelerinden, uçağın İran füzeleri tarafından yanlışlıkla vurulduğu öne sürülse de İran rejimi bu suçlamaları kabul etmedi!

Bölgede yaşanan ve sadece birkaç güne sığan bu sıcak gelişmeler, dünya siyaseti açısından olduğu kadar medya açısından da büyük bir sınav niteliği taşıyordu.

 
aHABER BAŞARILI SINAV VERDİ

Sosyal medyada en çok eleştirilen, hatta zaman zaman mizah konusu yapılan aHaber, İran ile ABD arasındaki füze krizinde bütün haber kanallarından önce refleks göstererek canlı yayını başarıyla götüren tek mecraydı.

aHaber bugün de İran'da düşen ya da düşürülen Ukrayna uçağının enkazının olduğu yerden canlı yayın yapan tek Türk kanalı oldu.

aHaber ekibinden Ekber Karadağ, 176 kişiye mezar olan uçağın enkazının olduğu bölgeye ulaştı ve olay yerinden son dakika gelişmelerini canlı yayında izleyicilerine aktardı.

İran krizinden habercilik açısından başarı ile çıkan aHaber, "aHaber Erkan Tan'dan ibaret değil" dedirtti.

Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Uzmanlar uyardı! Hızla yayılıyor Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak
Sonraki Haber