Ağız yarası neden olur? Ağız içi yaraya ne iyi gelir?

Ağız yarası kişide dayanılmaz acılara sebep olabilir. Yemek yemenin bile ızdıraba dönüşmesine neden olan ağız yarasının belli başlı birçok nedeni bulunmaktadır. Aft, uçuk, pamukçuk gibi çeşitleri olan Ağız içi yaralarından muzdarip olan birçok kişi ise bu yaraların nasıl geçebileceğine dair internette araştırma yapıyor. Belli dönemlerde ortaya çıkan Ağız yarası neden olur? Ağız içi yara çeşitleri var mıdır?

Ağız yarası genel olarak aft olarak bilinir. Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan ağız içi yaralar dudaklarda ve dil altında en çok kendini belli ede. Birtakıjm bulaşıcı hastalıkların da yan etkisi olarak görülen ağız yaraları neden olur?

Ağız yarası neden olur?

Ağız yaraları ya da aftların bilinen en büyük nedeni vitamin eksikliğidir. Bu eksikliğe bağlı olarak da ağız içi yaralar ortaya çıkabilmektedi.r Kişinin vitamin desteği alması bol bol meyve tüketmesi aftların ya da ağız yaralarının geçmesinde etkilidir.

Kullanılan ilaçlar, genetik yatkınlık, sigara ve bağışıklık sisteminin tükenmiş olması da ağız yaralarına neden olan durumlardır. aftların gelişmesi ve ağzı içinde kendine yer bulması tüm bu nedenlerden olabileceği gibi bunlara karşı geliştirilen tedaviler de mutlaka doktor gözetiminde gerçekleştirilmelidir.

Ağız yaraları ya da ağız içi yara çeşitleri

Pek çok ağız yarası şikayeti yaşanabilir. Ağız içinde çıkabileceği gibi ağız kenarlarında da çıkabilir. Bunların en bilinen çeşitleri ise Aft, Uçuk, Pamukçuk ve Eritroplakl'dır.

Eritroplakl genellikle ağız içinde çıkar ve kırmızı renktedir. Kızarmanın da ortaya çıkması mümkündür.

Ağız içi yaralardan en bilineni uçuktur. Dudak etrafında ortaya çıkan ve içi genelde sıvı dolu olan uçuk beyaz renktedir. Ancak uçuk daha çok strese bağlı olarak daha çıkar.

Pamukçuk, mantar türü olan bir ağız yarası çeşididir. Bebeklerde ve takma diş kullanan kimselerde daha çok görünür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Steinmeier'den basın açıklaması Avrupa Birliği, Türk dönerini tescile hazırlanıyor A101 399 bin 900 TL'ye ev satıyor! İşte, 25 Nisan A101 aktüel ürünler
Sonraki Haber