Ağıralioğlu: CHP'nin rehini değiliz!

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile telefon görüşmesini yazdığı yazısında Ağıralioğlu'nun CHP'yi eleştirerek "CHP’nin rehini değiliz, 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' düşüncesinde değiliz” dediğini aktardı.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, "Siyasette yüzde 51 için yeni ittifak arayışları" başlığıyla yayımlanan yazısında İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarını yazdı.

Acet'in yazısında aktardığı açıklamalar şöyle:

"ERDOĞAN GİTSİN DE NE OLURSA OLSUN DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ"

"Evvelsi gün İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım, Durmuş Yılmaz’ın yaptığı gibi 'neler oluyor' diye sordum. Söze 'bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu' söyleyip, 'Seçim meydanlarında 'çocukların katillerinin oyuna talip değiliz' dediğini hatırlatarak başladı.

Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak;

"CHP’nin rehini değiliz, Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun düşüncesinde değiliz, Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz" gibi cümleler kurdu.

CUMHUR İTTİFAKI'NA YÖNELİM Mİ VAR?

Devamında Ağıralioğlu’na 'Peki bu yeni durum, CHP ile ittifakı bitireceğiniz, Cumhur ittifakına yöneleceğiniz anlamına mı geliyor?' diye sordum. Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen 'temkin dilini' karşımda buldum: 'Hanımefendinin (Meral Akşener) duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde ‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber