Afyonkarahisar'ın tarih kokan yerleri ve yöresel lezzetleri seyahat severlerin uğrak noktası

Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli tarihi ve yöresel lezzetlerinin bulunduğu bir İç anadolu kentimiz. Hitit, Frig, Yunan, Roma ve Bizans'a ev sahipliği yapmış Afyonkarahisar, şehrin tarihi dokusunu yansıtan kale, vadi, müze gibi mekanlarıyla turistlerin odak noktası oluyor. İşte Afyonkarahisar'ın gözde turistik yerleri ve yöresel lezzetleri...

Afyonkarahisar, tarihi yerleriyle ve yöresel lezzetleriyle olduğu kadar Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli yeriyle de hatırlanması gereken bir kenttir. Türk ordusunun Yunan askerlerini bozguna uğrattığı Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin yaşandığı Afyonkarahisar, Hititler'den bu yana tarih sahnesinde yer almış önemli şehirlerden biridir.

Tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle de dikkatleri üzerine çeken Afyonkarahisar'da gezebileceğiniz bir çok mekan ve tadabileceğiniz birçok yöresel lezzet bulunuyor.

Afyonkarahisar'ın gezilmeye değecek adreslerine bir göz atalım.

Ve Galatasaray yeni Sacha Boey'ini buldu! Taraftar hayran olmuştu... Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli oldu! Sebastian Szymanski kararı verildi Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara ilk kez konuştu! 18 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı!