Afrin'de bu kez de kontrol noktasına terör saldırısı!

Türk ordusunun 2018'de terörden kurtardığı Afrin'deki bir köyün girişindeki kontrol noktasına teröristlerce bombalı araç vasıtasıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi öldü ve çevrede hasar yaşandı. Saldırıyı ABD'nin desteklemeyi bırakmadığı YPG/PKK'nın gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

This browser does not support the video element.

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e bağlı Kefer Cenne'nin merkezi, Mart 2018'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmıştı. Bombalı araç saldırısı, Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılan Afrin’in doğusundaki Kefer Cenne köyünde gerçekleşti. 

1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

AA'nın aktardığına göre saldırıda kontrol noktasında bir araca yerleştirilen bomba infilak ettirildi. Afrin'deki terör saldırısında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü ve iki kişi de yaralandı.

Yaralılar, ilçedeki hastanelere nakledilirken çevrede hasar meydana geldi.

YPG'NİN YAPMIŞ OLMASI KUVVETLE MUHTEMEL

Saldırıyla ilgili inceleme başlatan güvenlik güçleri, terör saldırısının YPG/PKK tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

3 GÜN ÖNCE DE SAVAŞ SUÇU İŞLEYEREK HASTANEYE SALDIRMIŞLARDI

Terör örgütü YPG/PKK'nın sivillerin tedavi gördüğü hastaneye 12 Haziran'da Tel Rıfat'tan düzenlediği saldırıda, aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetmiş, 32 sivil yaralanmıştı.

Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı! İşte İran’ın fırlattığı dronların ve füzelerin imha edilme anı! Bu kez evine dönmek isteyen Filistinliler'e saldırı! İşte o anlar! İran'ın İsrail'i vurmaya giden İHA'sı elektrik kablolarına dolandı! İran-İsrail sahnesi yeniden gündem oldu! İran'ın fırlattığı füze ve İHA'ları Demir Kubbe işte böyle imha etti!