Afganistan'da koronavirüs vakaları onaylandı

Afganistan'da ilk koravirüs vakasına rastlandı. Son dakika gelen habere göre, İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Afganistan'da da ilk koronavirüs vakasının olmasından sonra ise Afganistan ve Türkiye arasının ne kadar olduğu merak edilmeye başlandı.

Koronavirüs nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldi. Bahreny ve Afganistan ise ülkedeki ilk koronavirüs vakalarını onayladı.

AFGANİSTAN

Orta Asya'da yer alan ve denize sınırı olmayan bir ülkedir. Orta Asya'da bulunur; ama etnik ve kültürel bağlarından dolayı bazı kaynaklar tarafından Orta Doğu'da kabul edilir. Doğu ve güneyde Pakistan, batıda İran, kuzeyde Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan, doğuda da ufak bir sınırla Çin ile çevrilidir.

Afganistan, farklı ülkerden gelen ulusları da barındırır. Ayrıca nüfusa oranları %5'i geçmeyen birçok etnik kökenli halk da (örneğin Beluçlar, Türkmenler, Nuristaniler, Araplar vs.) bu ülkede yaşamaktadır.

Ticaretin merkez noktalarından birinde olan Afganistan, bu stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca İranlılar, Yunanlar, Araplar, Moğollar, Britanyalılar ve Sovyetler gibi çeşitli ulusların istilasına uğramıştır.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber