Adana mı acı Urfa mı? Hangi kebap daha acılı olur?

Adana mı acı Urfa mı? Hangi kebap daha acılı olur merak ediliyor. Türk mutfağının en çok tüketilen besinlerinden olan kebap hakkında merak edilenler haberimizde. Adana kebabı mı daha acı Urfa kebabı mı? İşte yanıtı..

Adana mı acı Urfa mı? Hangi kebap daha acılı olur? Güneydoğu mutfağının en çok tüketilen yemeklerinden olan ve pikniklerin vazgeçilmezi Kebaplar hakkında detaylar haberimizde..

ADANA MI DAHA ACI URFA MI?


Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler biber salçası, kırmızı pul biber, kuyruk yağıdır.

Adana Kebabının servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılır.

Urfa kebap ise, Şanlıurfa ve çevre illere özgü kebap türüdür. Urfa kebabı acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.

Kaynak:tekinusta.com

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme! Acun Ilıcalı açıkladı: Kırmızı takımdan mavi takıma transfer! Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler...
Sonraki Haber