Açıköğretim Psikoloji İptal mi Edilecek? AUZEF Açık'tan Psikoloji Bölümü kapatıldı mı?

Açıköğretim Psikoloji bölümü İptal mi Edilecek sorusu İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF'in açıktan psikoloji bölümü açacağını açıklamasının ardından merak ediliyor. Toplumun büyük kesiminden tepki alan açık psikoloji bölümü kararı sonrası İstanbul Üniversitesi yönetimine çağrı yapıldı. Peki Açıköğretim Psikoloji bölümü açılacak mı, son durum nedir? İşte detaylar...

Açıköğretim Psikoloji bölümü İptal mi Edildi sorusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İstanbul Üniversitesi'nde Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF bünyesinde açılan Psikoloji Lisans programı toplumun büyük bir kesiminden tepki topladı. Sosyal medyada psikologlar Açık'tan psikoloji bölümünün açılmaması için kampanyalar başlatılarak tepkiler dillendirildi. Peki İstanbul Üniversitesi Yönetimi Uzaktan Psikoloji Lisans bölümünü iptal mi edecek? İşte detaylar...


AUZEF AÇIKTAN PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI İPTAL Mİ EDİLECEK?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF, Açık Psikoloji Lisans programını sitesinde listelemesinin ardından tepkiler gelmişti. Konuyla ilgili Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, karara tepki gösten bir açıklama yaptı:

“İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Açık Öğretim Fakültesi’ne bağlı üniversite senato kararıyla 2020-2021 yılı itibariyle Psikoloji bölümü açılması kararı; psikoloji alanı ve bu alanın özelliğine uygun bilimsel pedagojik formatına aykırıdır. Eğitim bilimlerinde en önemli kriter hazır bulunuşluktur. Psikoloji gibi ileri düzey iletişim, analitik düşünme, üst düzey zihinsel ve bilişsel özellik isteyen alanı açık öğretime açarak hazır bulunuşluğa sahip olmayan kişilerin kabul edilmesine neden olacaktır. İnsan sağlığını ilgilendiren bölümlerin açık öğretimle verilmesi öncelikle insana karşı yapılan aykırılıktır. Psikoloji uzaktan eğitimle asla yetkinlik sağlanacak bir alan değildir. Türk PDR-Der olarak diploma sonrası verilen online mesleki gelişim kurslarını dahi uygun görmemekteyiz. Salt psikoloji değil, çocuk gelişimi ve sosyal hizmetler bölümlerinin de açık veya uzaktan eğitimleri hatalıdır ve bu bölümlerin de açık veya uzaktan eğitimlerinin derhal durdurulması önemlidir.”

AÇIK PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI KAPATILDI MI?

Tepkiler sonrası İstanbul Üniversitesi AUZEF'ten bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak tepkiler sonrası bir açıklama yapılması bekleniyor.

Türk Psikologlar Derneği yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi

Konu ile ilgili karara karşı olan Türk Psikologlar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Psikolog unvanı kazandıran psikoloji lisans derecesi, kuramsal ve uygulamalı ders içeriklerinin yanı sıra gözlem, gözetim ve deney ortamlarının kesin gerekliliği ile geliştirilen müfredat kapsamında edinilebilmektedir. Bu minvalde daha önce Anadolu Üniversitesi tarafından da önerilmiş olan açık öğretimde psikoloji lisans programı uygulaması, psikoloji bilimi ve evrensel yükseköğrenim ilkeleri uyarınca mümkün ve kabul edilebilir değildir" ifadelerine yer verildi.

Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap Türkiye F-16'ları ne zaman teslim alacak?
Sonraki Haber