Abdullah Gül ve Babacan "yandaş medya" kuruyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteği ile yeni parti çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kendi medyasını kurmak için kollarını sıvadı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Ali Babacan ile Abdullah Gül yaptıkları son görüşmede yeni medya yapılanmasında olması muhtemel isimleri masaya yatırdı.

Ali Babacan ilk olarak, gazete ve internet haber sitesi kurulması talimatı verdi, daha sonra gerek duyulursa bu oluşuma televizyonun da ekleneceğini kurmaylarına bildirdi.

Diğer yandan, Babacan'ın olası tartışmaları önlemek için FETÖ medyası ve Zaman gazetesinde görev yapmış isimleri medya yapılanmasında tercih etmeyeceği belirtiliyor.

Bu kapsamda, Babacan ve Gül'ün bu süreçte en yakınındaki isimlerden gazeteci Fehmi Koru, bu oluşumun içinde yer almayacak.

Ali Babacan'ın bu yapılanma için 'tartışmalardan uzak' bir kişiyi görevlendireceği ve ekibinde muhafazakârların yanı sıra liberal yazarların da olacağı konuşuluyor.

Fehmi Koru ise iddialara ilişkin yeni parti ve siyasi gelişmeler konusunda değerlendirme yapamayacağını, yeni medya oluşumu konusunda ise bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı! Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul'da korkunç kaza! Kamyon ile otomobil çarpıştı
Sonraki Haber