Neden Pençe-Kartal ismi verildi?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK'ya yönelik başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu'na değindi. Vurulan noktaların çok stratejik bir alan olduğunu belirten Selvi, operasyona neden Pençe-Kartal isminin verildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki teröristlere ait hedefler Pençe-Kartal Operasyonu'yla tek tek imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Pençe-Kartal Operasyonu"nda teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedefin imha edildiği bildirilmişti. Terör örgütü PKK'ya büyük darbe indiren harekatın yankıları sürerken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi operasyona neden bu ismin verildiğini ve önemli detaylarını kaleme aldı.

İşte Selvi'nin ''Kandil’i Sincar’a taşıyacaklardı'' başlıklı o yazısı;

''Bu kez Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi hesabından atılan bir tweet’ten öğrendik.

Belki bu bazılarımıza Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya yönelik operasyonlarından biri gibi geldi.

Haber kanallarının emekli askerleri canlı yayına alması, haritaların üzerinden operasyonun anlatılması ilgimizi arttırmış olabilir ama üzerinden 24 saat geçtikten sonra üstünde pek durmadık.

Ama aslında üzerinde durmamız ve tartışmamız gereken bir konu.

Pençe-Kartal operasyonundan söz ediyorum.

Çok stratejik bir operasyon.

Operasyonun planlanıp icra edilme şeklinden söz etmiyorum. Vurulan hedef çok stratejik bir nokta. Onu anlatınca sizin de bana hak vereceğinizi düşünüyorum ama önce neden bu harekâta “Pençe-Kartal” adı verildi, onu paylaşmak istiyorum.

NEDEN PENÇE-KARTAL?

Türk Silahlı Kuvvetleri bir süredir PKK’nın içeriye sızıp eylem yapmasını önlemek için Kuzey Irak’ın içinde üs bölgesi inşa edip belirli bir miktarda birlik konuşlandırdığı Pençe harekâtları yapıyor. Kandil’den Türkiye’ye geçişleri önlemek ve Kuzey Irak’ta PKK’nın alanını daha çok daraltmak için. Bir üs bölgesi inşa ediliyor, bir süre sonra onunla irtibatlı bir şekilde stratejik bir noktaya diğeri kuruluyor. Arazi yapısı çok dağınık olan bölgede şimdiye kadar 3 ayrı Pençe harekâtı yapıldı. Pençe, PKK’yı süpürme harekâtı olarak icra ediliyor. Böylece PKK’lılar Irak’ın kuzeyinden güneye doğru 20-25 kilometre çekiliyorlar. Harekât, Pençe’nin omurgası üzerine yapılıyor. Ama üslerden kalkan uçakların kullanıldığı bir harekât olması nedeniyle bu harekâta Pençe-Kartal ismi veriliyor.''

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? İsrail'den hadsiz paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor!
Sonraki Haber