ABD, TikTok'u yasaklıyor

Gelen son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'de geliştirilen başta TikTok olmak üzere birçok sosyal medya uygulamasını yasaklamayı düşündüklerini açıklandı. Pompeo, ''Bunu çok ciddiye alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Fox News'a açıklamalarda bulunan Mike Pompeo, TikTok gibi Çin yapımı sosyal medya uygulamalarının yasaklanmasının gündemde olduğunu söyledi ve "Bunu çok ciddiye alıyoruz" dedi.

''BİLGİLER KOMÜNİST PARTİSİNİN ELİNDE''

Pompeo, uygulamaları kullanan insanlara "İnsanlar bu uygulamaları ancak özel bilgilerinin Çin Komünist Partisi'nin elinde olmasını istiyorlarsa yüklemeliler" dedi.

TikTok konuya ilişkin CNN'in sorularına yanıt vermedi.

ABD'Lİ SİYASETÇİLERİN ORTAK GÖRÜŞÜ: TEHLİKELİ

ABD ve Çin arasında ulusal güvenlik, ticaret ve teknoloji alanlarında süren gerilim TikTok konusunda da sık sık ortaya çıkmıştı. Pekin'de bir şirket olan ByteDance'in sahibi olduğu TikTok, ABD'li siyasetçiler tarafından 'tehlikeli' olarak nitelenmişti.

TikTok, kişisel verilerin Çin hükümetine gittiğine dair iddiaları yalanlayarak ABD'den gelen verilerin ABD'de, yedeğinin de Singapur'da depolandığını açıklamıştı. Uygulama sözcüsü, 'tehlikeli' iddialarını yalanlamıştı.

Üsküdar'da öğrenci servisi kaza yaptı: Yaralılar var Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyata boykot yarın başlıyor! Deprem nedeniyle üniversitede ara sınavlar ertelendi
Sonraki Haber