AB’den Türkiye’ye yardım teklifi

Avrupa Komisyonu, Suriyeli mültecilere destek amacıyla 2020 yılını kapsayacak şekilde Türkiye’ye 485 milyon Euro yardımda bulunmayı önerdi.

Suriyeli mültecilere ayrılan toplam 585 milyon Euro’luk destek paketinin 485 milyon Euro’sunun Türkiye’ye aktarılması planlanıyor. Geri kalan 100 milyon Euro’nun ise Ürdün ve Lübnan’da bulunan Suriyeli mültecilere destek verilmesi için kullanılması hedefleniyor.

Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, “Avrupa Birliği Ürdün, Lübnan ve Türkiye ile ve bu ülkelerde bulunan Suriyeli göçmenler ile dayanışma içinde hareket ediyor” ifadelerini kullandı. 

Avrupa Birliği’nin 2021-2027 yıllarını kapsayacak olan uzun vadeli bütçesi Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek ve Türkiye’ye yapılan İPA fonlarını da içerecek. Yardımlar 2016 yılında Türkiye ile Brüksel arasında imzalanan sığınmacı anlaşması kapsamında yapılacak.

Konuşanlar programında yaşadığı olayı anlatan genç kadın şaşırttı... Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü yangın nasıl çıktı! 16 Nisan 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber