ABD'den Facebook'a 'ayrımcılık' suçlaması

ABD Adalet Bakanlığı Amerikan vatandaşlarına karşı 'ayrımcılık' yapmakla suçladığı Facebook'a dava açtı. Bakanlık Facebook'un işe alımlarda ABD vatandaşları yerine geçici vizeye sahip yabancıları tercih ettiği ve bu amaçla da H1-B dahil bazı çalışma vizelerini kullanarak yasaları ihlal ettiğini savunuyor.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Facebook şirketinin Amerikan vatandaşlarına ayrımcılık yaparak ilgili yasaları ihlal ettiği ileri sürüldü.

Bakanlık, 2 bin 600 kadar pozisyon için Facebook'un nitelikli ABD'lileri işe almak yerine H1-B dahil çeşitli çalışma vizelerine sahip yabancıları tercih ettiğini ve bu uygulamanın da "Amerikan vatandaşlarına ayrımcılık olduğunu" iddia etti.

Facebook Sözcüsü Daniel Roberts ise şirketin Adalet Bakanlığı ile bu konuda işbirliği yaptığını açıkladı.

ABD'de özellikle teknoloji ve bilişim firmalarının, dünyanın dört bir yanından nitelikli yabancı kişileri istihdam edebilmek için H1-B vizesini kullandığı bilinen bir gerçek.

Amerikan medyasında Facebook'a açılan dava, H1-B vizesiyle yabancı çalışan bulunduran diğer firmalara Trump yönetiminin bir "gözdağı" olarak yorumlandı.

Haberlerde başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın ekibinin göreve başlamasının ardından bu konunun çözüleceği ileri sürüldü.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber