Trump giderayak onlarca suçluyu affetti

ABD Başkanlığı görevini bugün Joe Biden'a devredecek olan Donald Trump, görevinin sona ermesine saatler kala yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan Steve Bannon'un da aralarında bulunduğu 73 kişiyi affetti.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde rakibi Joe Biden'a geçilerek seçimi kaybeden Trump, bugün koltuğunu devredecek.

Bir hayli sancılı geçen seçim sürecinin ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Trump, yeni başkan için düzenlenecek yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

Seçimlerde hile yapıldığını ve hakkının yendiğini ifade eden Trump, geçtiğimiz haftalarda kongre binası önünde bir miting düzenlemiş ve destekçilerini kongre binasına saldırtmakla suçlanmıştı.

Bu gelişmeler üzerine Trump hakkında azledilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Trump, 5 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı olaylar nedeniyle azmettirici olarak suçlanıyordu. 

GİDERAYAK 73 KİŞİYE AF

Tüm bu gelişmeler üzerine bugün, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bir gelişme daha yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin sona ermesine birkaç saat kala eski Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon'un da aralarında bulunduğu 73 kişiyi affetti.

Bannon, Trump'ın 2016 seçimlerinde başkan olmasında önemli bir rol oynamıştı. Başstratejist, internet üzerinden gerçekleştirilen bir bağış kampanyasında, bağışçıları dolandırdığı için tutuklanmıştı. 

Yerel basın, Trump'ın Bannon için uyguladığı affı, bu yıl görülecek davası öncesi Bannon için atılan "önleyici bir adım" olarak tanımladı.

ÜST DÜZEY İSİMLERE TEHDİT: KAFANIZI KESECEĞİM

Steve Bannon'un Twitter hesabı daha önce ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci ve FBI yöneticisi Christopher Wray hakkında "kafalarını kesmek" mesajı veren tweetler attığı gerekçesiyle kalıcı olarak kapatılmıştı.

M2 metro hattında intihar girişimi! Erdoğan, Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşuyor! Türkiye'den önemli 'Filistin' hamlesi
Sonraki Haber