ABD sağlık sisteminden son görüntü! Önlükler tükenince çöp poşeti giydiler...

Koronavirüs nedeniyle ölümlerin hızla yükseldiği ABD'de, salgının merkezi olan New York'tan çarpıcı bir fotoğraf geldi. Önlük bulamayan sağlık çalışanlarının çöp poşeti giydiği görüldü.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 59 kişi yaşamını yitirdi.

ABD'de koronavirüs salgınının merkezi haline gelen New York'ta, önlükleri tükenen bazı hemşireler çöp poşetlerinden yaptıkları önlükleri giydi.

Mount Sinai West hastanesinin hemşireleri, önlük haline getirdikleri çöp poşetlerini giyerek fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

 MASKELERİ TEKRAR TEKRAR KULLANIYORLAR

Facebook hesabından paylaşılan fotoğrafın altında ''Hastanede laboratuvar önlüğü kalmadı. Maske de yok ve tek kullanımlık maskeleri tekrar tekrar takıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

ÖLÜ SAYISI BİNİ GEÇTİ

ABD'de corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçerken, vaka sayısı da 68 bin 572'e ulaştı.

Ülke genelindeki vakaların yaklaşık yüzde 50'sinin bulunduğu New York'ta ise vaka sayısı 30 bini geçti.

Muslera açıkladı! Uruguay'da bir devir kapandı Milli yelkencilerimiz 2024 Paris Olimpiyatları'na gidiyor! Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile görüştü
Sonraki Haber