YPG'yi silahlandırdı, Biden'a danışman oldu

Amerikan medyasının demirbaşlarından New York Times, ABD Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Joe Biden'ın PKK'nın Suriye kolu YPG'yi silahlandıran Brett McGurk'ü danışmanı yapacağını iddia etti. Söz konusu gelişmeyi bugünkü köşesinde değerlendiren Sözcü yazarı Aytunç Erkin, ''McGurk, PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ninde içinde bulunduğu SDG'nin kurulmasında ve silahlandırılmasında önemli bir rol oynadı'' ifadelerini kullandı.

Kongre baskını olaylarıyla tüm dünyayı şoke eden ABD, yeni başkanının koltuğa geçeceği 20 Ocak tarihine kilitlendi. 

3 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın önünde ipi göğüsleyen Demokrat adayı Joe Biden, ekibini yavaş yavaş oluşturuyor.

BIDEN, TERÖRİSTLERE DESTEK VEREN İSMİ DANIŞMANI YAPIYOR

ABD merkezli New York Times gazetesi, geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir habere yerdi. Gazetenin iddiasına göre; 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Donald Trump'ın önünde başkanlık ipini göğüsleyen Joe Biden, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin de içinde bulunduğu silahlı örgütlere destek veren Brett McGurk'ü danışman olarak atayacak.

Habere göre, McGruk Afrika ve Ortadoğu'dan sorumlu olacak.

KİMDİR BU MCGURK?

Söz konusu gelişmeyi bugünkü “YPG’yi silahlandıran McGurk, Biden’ın danışmanı oluyor” başlıklı köşe yazısında değerlendiren Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, ABD'nin Ortadoğu politikasının yine değişmediğini belirterek, ''Obama, Trump, Biden... Politikanın değişmeyeceği yine ortada... Bu nasıl mı olacak? McGruk, ABD yönetiminin Suriye politikasına sahada şekil veren bir isim. PKK'nın kolu YPG'nin de içinde bulunduğun SDG'nin oluşumunda ve silahlandırılmasında oldukça kritik bir rol üstlendi'' ifadelerini kullandı. 

'JOE BIDEN KILIÇ ÇEKTİ'

2015 senesinde McGruk'e ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ''Bu kişi kesinlikle PKK ile YPG'ye net bir şekilde destek veriyor'' şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Erkin, ''Yeni ABD lideri Joe Biden 'kılıç' çekti!' görüşünü dile getirdi.

ÖRGÜTLERLE İLİŞKİSİ ÇOK KEZ BELGELENDİ

Yazısının devamında ABD'nin başına kim gelirse gelsin terör örgütlerine ilişkin politasının devam edeceğini belirten Erkin, McGruk'un PKK'lı isimlerle çekildiği fotoğraflara da yer verdi.

İşte o fotoğraflar...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Öldürülen kadın ünlü şarkıcının kuzeni çıktı Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı
Sonraki Haber