ABD Kongre baskınında şaşırtan gelişme

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen Kongre baskının yankıları devam ediyor. Ülkede 'demokrasiye en büyük vurgun' diye söz edilen söz konusu baskına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Kongre binasına baskın yapan protestoculardan birinin kardeşinin eski First Lady Michelle Obama'nın yakın korumalığını yapan bir ABD Gizli Servis ajanı olduğu ortaya çıktı.

ABD Kongresinde 6 Ocak'ta meydana gelen kongre baskınında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Ülkenin demokrasi tarihinde ilk kez yaşanan bu duruma sadece ABD'den değil, dünyadan da birçok tepki geldi. Olayın yankıları hala devam ederken söz konusu baskına ilişkin önemli bie gelişme yaşandı.

CNN'nin haberine göre, ABD Kongre Binası isyancılarından birinin kardeşinin, bir zamanlar eski First Lady Michelle Obama'nın yakın korumalığını yapan bir ABD Gizli Servis ajanı olduğu ortaya çıktı.

GİZLİ SERVİSİN BİR ÜYESİ ÇIKTI

Ayaklanmadaki rolüyle bağlantılı olarak beş suçlamayla karşı karşıya kalan Scott Fairlamb'ın kardeşi Preston Fairlamb'ın gizli servisin bir üyesi olduğu belirlendi.

Öte yandan Obama'nın Fairlamb için "Hepimiz zamanla temsilcilerimize yakın büyüdük. O zaman Preston Fairlamb koruma takımıma öncülük etti," diye bahsettiği satırlar ortaya çıktı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Scott Fairlamb'ın avukatı Harley Breite, CNN'e Preston Fairlamb'ın, yapılan saldırı sırasında kardeşinin yaptığı iddia edilen eylemlerden habersiz olduğunu söyledi. "Müvekkilimin o gün yaptığı iddia edilen hiçbir şeyi bilmiyordu," dedi.

Edinilen bilgiye göre, ABD Adalet Bakanlığı, şimdiye kadar Kongre isyanlarıyla ilgili olarak 125'ten fazla sanığı suçladı. Suçlamalar büyük ölçüde yer tutucular olarak işlev gördü.

Vakaların çoğu, canlı yayınlanan video veya sosyal medya paylaşımlarına dayanan iddialara bağlı kalıyor ve isyancıları düzensiz davranış ve kısıtlı mülke girmekle suçluyor. Bazı isyancılar ise zorluk çıkarmadan kendilerini polise teslim ederek suçlarını kabul etti.

OLAYLARIN ÇÖZÜME KAVUŞMASI AYLAR SÜREBİLİR

Kolluk kuvvetleri, artık sözde tutuklamalar ve suçlamalarından, saldırıya katılan aşırılık yanlısı gruplara odaklanarak daha karmaşık davalara geçtiklerini ifade ediyor.

Öte yandan ülkede olayların çözüme kavuşmasının aylar süreceği ifade ediliyor. Buna sebep olarak sosyal medyada neşeyle paylaşım yapan ve hatta katılımlarını canlı olarak yayınlayan şüphelilerin erken tutuklamalarının aksine, pek çok saldırganın kimliklerini gizlemek için büyük çaba harcadığı gösteriliyor.

20 Nisan 2024 TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler... Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber