"ABD büyük bir savaşa girecek gibi"

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge programında ABD'nin koronavirüsle mücadelesinde yapılan yanlışlıkları ve mevcut durumu anlattı. ABD'nin virüsle mücadeleyi büyük bir savaşa girecek gibi yönetmeye çalıştığını söyleyen Özdemir, Başkan Trump'ın ölü sayısını 100 binde tutmaları halinde kendilerini başarılı sayacaklarına ilişkin sözlerini aktardı. Cüneyt Özdemir aynı konuda bilim insanlarının tahmininin ise 100 ile 200 bin arasında ölü yönünde olduğunun altını çizdi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına ABD'den katılan gazeteci Cüneyt Özdemir koronavirüs önlemleri çerçevesinde içinde bulundukları ortamı anlatarak sözlerine başladı. 

12-13 gündür evlerinde olduklarını belirten Özdemir, yürüyüş ya da alışveriş için evden çıktıklarında ise karşılarından gelen biri olduğunda satranç taşları gibi birbirine temas etmemek için hareketler yaptıklarını söyledi. 

2020'de yapılacak seçime odaklanan ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk başlarda durumu savsakladığını ifade eden Cüneyt Özdemir, daha sonra bilim insanlarının başkanı biraz da sert bir şekilde '2 milyon kişinin öleceği'ni belirterek uyarması sonrasında durumun ciddiye alınmaya başlandığını söyledi. 

ABD'nin şu an adeta büyük bir savaşa hazırlanır gibi önlemler almaya başladığını belirten Özdemir, bu noktada Trump'ın salgın nedeniyle ölü sayısını 100 binde tutmaları halinde kendilerini başarılı sayacaklarını söylediğini anlattı. Bu noktada bilim insanlarının daha gerçekçi olduğunu vurgulayan Özdemir onların tahminlerinin ise 100 bin ile 200 bin arasında olduğunu ifade etti. 

ABD'nin biri New York, diğeri Los Angeles limanına olmak üzere hastaneye çevrilen iki dev savaş gemisini konuşlandırdığını, New York'ta sahra hastaneleri kurulduğunu belirten Özdemir, "Ordu şu anda defakto göreve geldi. ABD gibi bir ülkede tüm özel sektör bu sayıyı nasıl düşürürüz diye iş edindiler. Askeri mühendisler Chicagoda harıl harıl hastane kuruyorlar. Savaşa hazırlık gibi yani." dedi. 

Trump'ın ticaret savaşları nedeniyle Çin karşısındaki politikasına dikkat çeken Özdemir, Çin'den ABD'ye 30 uçak dolusu yardım geldiğini söyledi.

ABD'de aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Cüneyt Özdemir, medyada çıkan aşı bulundu, ilaç geliştirdi iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve bir aşı ya da ilaç çalışmasının kullanıma geçmesinin önünde için FDA'in onayının da aralarında olduğu uzun bir süreç bulunduğunu hatırlattı.Kısa vadede bir ilaç ya da aşının kullanıma sunulmasını beklemediğini ifade etti. 

Mevduatta stopaj detayı: Süre doluyor! Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem Türk hakemlerinden yabancı VAR ile ilgili açıklama: Karşıyız
Sonraki Haber