ABD Başkanı'na dört koldan sansür

Başkanlık görevini devretmeye hazırlanan Donald Trump, son günlerde kendisine uygulanan sansürlerle bir hayli zorluk çekiyor. Kongre binasına düzenlenen baskının azmettiricisi olduğu iddia edilen Trump'ın, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarının askıya alındı. Sosyal medya devlerinin ABD Başkanı'na uyguladığı sansür kervanına son olarak YouTube da katıldı. Platform Trump'ın video yüklemesini engelledi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yılın kasım ayında sadece ABD için değil tüm dünya için kritik bir öneme sahip olan ABD Başkanlık seçimleri gerçekleştirildi. Oy sayımıyla birlikte Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın seçimi kazanacağı fakat oy sayımının sona yaklaştığın da ise Demokratların adayı Joe Biden'ın sandıktan zaferle çıkacağı kamuoyuna yansıdı. 

Bu tartışmaların odağında resmi sonuçlara göre Joe Biden, ABD'nin 46'ncı başkanı seçildi. Trump ise seçimlerde hile yapıldığını ve yargıya başvuracaklarını açıkladı.

3 Kasım tarihinden bu yana hemen hemen her gün seçimlerde hile yapıldığını ifade eden Trump, Biden'ın seçim zaferinin resmiyet kazanacağı kongre toplantısı öncesinde başkent Washington'da miting düzenleme kararı aldı. On binlerce insana hitap eden ABD Başkanı, iddialarını yineleyerek öfkeli kalabalığa kongre binasına yürümeleri konusunda talimat verdi.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Kalabalık kongre binasına baskın düzenledi ve senatörlere felaketi yaşattı. Birçok protestocu kongre binasına girdi, çıkan olaylarda 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Özel harekat timlerinin müdalesi sonucu olaylar duruldu.

Bu gelişmeler Trump destekçileri de dahil olmak üzere ABD halkını bir hayli kızdırdı. Demokrasiye darbe vurduğunu iddia eden ABD halkı olayların azmettiricisi olarak Trump'ı suçladı.

SOSYAL MEDYA DEVLERİNDEN TRUMP'A SANSÜR 

Hakkında dava açılan Trump'a sosyal medya devleri de sırtını döndü. Halkı manipüle ettiği, şiddeti destekleyen paylaşım yaptığı gerekçesiyle Twitter, ABD Başkanı'nın hesabını askıy aldı. 

Kısa bir süre sonra Facebook ve Instagram da benzer kararlar aldığını duyurdu. Bu kervana son olarak YouTube da eklendi.

Dünyanın en popüler uygulamalarından YouTube, Trump'ın kanalına yeni video eklemesini engelledi.

BAŞKANLIKTAN GİDENE KADAR VİDEO EKLEYEMEYECEK

Yapılan açıklamaya göre, karar kapsamında Trump'ın YouTube hesabına yeni video eklemesi en az bir hafta boyunca mümkün olmayacak.

Trump'ın YouTube kanalının 2.77 milyon takipçisi bulunuyor.

Galatasaray kendi Sebastian Szymanski'sini buldu! İmza atmaya geliyor Bakan Şimşek, kritik toplantılara katılmak için ABD'ye gitti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik görüşme
Sonraki Haber