ABD Başkanı kim oldu? 3 Kasım ABD seçimlerini kim kazandı?

ABD Başkanı kim oldu? 3 Kasım ABD seçimlerini kim kazandı merak ediliyor. Dünyanın gözü kulağı Trump mı Biden mı sorusuna verilecek yanıtta. ABD'li seçmenler bugün yeni Amerika başkanının kim olacağını karar verdi. İşte detaylar...

ABD Başkanı kim oldu? ABD seçimlerini Trump mı Biden mı kazandı? İşte yanıtı...

ABD BAŞKANI KİM OLDU?

ABD'de başkanlık ve kongre seçimleri 3 Kasım'da yapılacak. Aynı gün, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı için de oy kullanılacak.

ABD SEÇİMLERİNİ KİM KAZANDI?

ABD'nin dört yıl başkanlığını yapacak ismin belli olacağı seçimlerde sonuçlar, Türkiye saati ile 3 Kasım Salı'yı 4 Kasım Çarşamba'ya bağlayan gece açıklanacak. Ancak corona virüsü sebebiyle seçimlerde posta yoluyla oy kullanma imkanı da olduğu için seçim sonuçlarının açıklanması uzun süre de alabilir.

ABD'de Başkanlık seçimlerinde sandığa gitme Türkiye saatiyle 14:00 itibariyle başladı. Daha önce eyaletlere göre değişkenlik göstermekle birlikte birçok insan posta yoluyla ya da belirli merkezlere giderek oylarını kullanmışlardı. Bugün ise eyaletlerde sandıkların kapanmasından sonra oyların sayımına başlanacak.

Aradaki zaman farkı ve yasal farklılıklar dolayısıyla eyaletlerdeki sandık kapanış saatleri ve oyların sayılmaya başlanması da birbirinden farklılaşıyor. Fakat Türkiye saatiyle yarın sabah 09:00 gibi Başkanlık seçiminin resmi olmayan sonuçlarının yavaş yavaş ortaya çıkacağı düşünülüyor.

03:00 TSI (ABD Doğu Zaman Dilimi 07:00 PM)

Georgia, Indiana, Kentucky, South Carolina, Virginia, Vermont

Demokratlar 1960 yılından beri Georgia’da sadece üç kere kazanabildi. Joe Biden’ın Georgia’da elde edeceği bir zafer güçlü bir başlangıcın işaretlerini verecektir.

03:30 TSI (07:30 PM)

North Carolina, Ohio, West Virginia

Trump bu üç eyaletin tümünde zafer kazanmalı.

Biden ise son 10 seçide sadece Obama zamanında Demokratlar tarafından kazanılan North Carolina’yı almak zorunda.

04:00 TSI (08:00 PM)

Alabama, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Maine, Massachusetts, Maryland, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee, District of Columbia

Florida her iki aday için de kritik öneme sahip. İki aday da Florida alındığı takdirde Başkanlığın yolunun açılacağını düşünüyor. Biden kampanya konuşmaları sırasında “Florida’yı kazanacağız ve herşey bitecek.” demişti.

04:30 TSI (08:30 PM)

Arkansas

Arkansas’ta Cumhuriyetçilerin kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

05:00 TSI (09:00 PM)

Arizona, Colorado, Kansas, Louisiana, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Mexico, New York, North Dakota, South Dakota, Texas, Wisconsin, Wyoming

Biden eğer Arizona, Michigan ve Wisconsin’de kazanabilirse Trump’ın hanesine güçlü bir darbe vurmuş olur. Bunun bir adım ötesiyse Texas’ta Biden’ın bir galibiyet elde etmesi olur, böylece Trump’ı farkla mağlup edebilir.

Trump içinse Michigan’ı kazanmak en zor ve aynı zamanda en önemli hedef.

06:00 TSI (10:00 PM)

Iowa, Montana, Nevada, Utah

Trump çiftçilere rekor sübvansiyon sağlayarak Orta Batı ve Güney bölgesindeki kilit kırsal tabanını destekledi. Bu seçimlerde de Iowa’yı elinde tutarken Nevada’yı kazanmak Trump için iyi olacaktır.

Bıden içinse tam tersi olarak Nevada’yı elinde tutmaya devam ederken Iowa’yı kazanmak başkanlığa giden yolu açacaktır.

07:00 TSI (11:00 PM)

California, Idaho, Oregon, Washington

Alaskalılar ve Hawaiililer hala oy kullanmaya devam ederken bazı televizyon kanalları ya da ajanslar sonuçların belirginleşmeye başlamasıyla Başkanlık yarışının sonucunu açıklayabilir. Obama 2008 yılında 07:00 TSI (11:00 ET PM) saatinde zaferini ilan etmişti.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber