90 bin taşeron işçi kamuya alınıyor! Aralık ayında açıkta kalan taşeron işçiler kadrolu oluyor

Taşeron işçilere kadro son dakika haberleri gündemden düşmüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin taşeron işçiyle ilgili kadro planlaması yapıldığını ve bunun yakın zamanda Meclis gündemine geleceğinden söz etti.

90 bin taşeron işçinin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin kadar işçinin kapsam dışında olduğunu ve kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi gerekenler için çalışmaların devam ettiği kaydediliyor.

Bakan Bilgin’in son sözleri sonrasında ise taşeron işçiler için kadro çalışmasının ne zaman tamamlanacağı büyük ilgi görüyor.

90 Bin Taşeron İşçiye Kadro Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıkta kalan 90 bin taşeron işçinin kadro çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydederek, "Mesela geçici işçiler sorunu. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, bizim geçici işçilerimiz vardı. Demir yolları ile görüşüyorum, geçici işçilerimiz hale geçici işçi… Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz. Geçici işçilik meselesinin çözülmesi lazım. Ayrıca 696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay, o konuda hazırlıklarımız tamamlandı ama orada bir başka sorun daha var, önemli bir sorun da şuydu.

Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." ifadelerine yer verdi.

90 Bin Taşeron İşçi Kadroya Ne Zaman Girecek?

Bakan Bilgin, Bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler ve taşeron işçilerle ilgili çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanacağından söz etti. Buna göre; 90 bin taşeron işçinin kadroya ne zaman gireceği Aralık ayı içerisinde tamamen belli olacak.

ERDOĞAN İLE ŞİMŞEK ARASINDAKİ EMEKLİ ZAMMI KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI! Fahiş fiyata cezalar artıyor Elon Musk açıkladı! X'te bunları yapmak artık ücretli
Sonraki Haber