86 sanık müebbet hapis cezasına çaptırıldı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe'deki karargahında yaşanan eylemlere ilişkin 245 sanık hakkında açılan davada mahkeme kararını verdi. Darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olan Turgut Aslan'ı vurarak öldürmeye teşebbüs eden eski Kurmay Albay Erkan Öktem'in de arasında bulunduğu 86 sanığa ceza yağdı.

Davanın karar duruşması, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görüldü.

245 KİŞİ YARGILANDI

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nın Beştepe Karargahı’nda yaşananlara ilişkin 245 kişinin yargılandığı davada, 86 kişi hakkında "Anayasayı ihlal suçundan" ağırlaştırılmış müebbet, 35 kişiye de müebbet hapis cezası verildi.

10 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan’ı başından vurarak ağır yaralayan, koruması Hasan Gülhan’ı şehit eden darbeci eski Albay Erkan Öktem ise 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

TURGUT ASLAN KİMDİR?

15 Temmuz'da 2016'daki hain darbe girişiminde rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve gazi unvanı almıştı. Devlet Övünç Madalyası sahibi olan Turgut Aslan, geçirdiği ağır ameliyatlarla hayata tutundu ve taburcu olur olmaz görevine devam etmişti. 

MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber