8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2022 Google doodle Oldu!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2022 Google doodle oldu. Dünyaca ünlü arama motoru Google bu özel günü unutmadı. Yaratıcı bir doodle ile kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1977 yılında Birleşmil Milletler taraından kabul edildi.

Google 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yaratıcı bir doodle ile kutladı. Tasarladığı doodle ile bu özel günü unutmayan Google her özel günde yaptığı gibi geceyarısından sonra Kadınlar Günü Doodle'nı devreye aldı.

Dünya Kadınlar Günü doodle oldu. ABD'nin New York eyaletinde çıkan yangın sonrası 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle birçok ülkede kadınlara özel bir gün olarak kutlanması kabul edilen Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında kabul edildi. Bugün kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

DOODLE NEDİR?

Doodle kelime anlamı 'karalama' olarak çevrilse de basit çizimleri ifade eder. Günümüzde ise arama motoru Google'ın özel gün ve haftalarda tasarladığı yaratıcı logoları temsil ediyor.

Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Bayraktar TB3'ten yeni başarı!
Sonraki Haber