74. BAFTA ödülleri sahiplerini buldu

74. BAFTA Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Geceye Amerikan yapımı "Nomadland" filmi damga vurdu. En iyi film, yönetmen, aktris ve sinematografi olmak üzere 4 dalda ödül kazandı.

Dünyanın en önemli sinema olaylarından biri olan ve İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından dağıtılan 74. BAFTA Ödülleri'nin sahipleri açıklandı. 

NOMADLAND 4 ÖDÜL KAZANDI

Beyazların sayısı azaltıldı. Geçen yıl oyunculuk kategorilerinde sadece beyaz adaylara yer verilmesi tepkilere yol açmıştı. Bu yıl adayların yarısından fazlasının beyaz olmaması dikkat çekti. "Nomadland"  en iyi film, yönetmen, aktris ve sinematografi olmak üzere 4 dalda ödül kazandı.

BAFTA KAZANAN İSİMLER

Yönetmen Chloé Zhao, BAFTA'da en iyi yönetmen ödülünü kazanan ikinci kadın oldu.

En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ise Frances Mcdormand, Nomadland'deki rolü ile layık görüldü.

En İyi Erkek Oyuncu ödülü The Father filmindeki rolü ile Anthony Hopkins'e verildi.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü Minari adlı filmdeki rolü ile Yuh-Jung Youn'a; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ise Judas and the Black Messiah'daki rolü ile Daniel Kaluuya'ya gitti.

Kalleş saldırılarda öldürülen kadın sayısını açıkladı Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması! Suistimallere dikkat çekti Erdoğan sert konuştu: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız!
Sonraki Haber