700 TL gıda yardımı ile market alışverişi yapacaklara büyük destek geldi! Bu kişilere nakit gıda yardımı yapılacak!

Türkiye’de artan enflasyon ve yaşam pahalılığı sonrasında birçok devlet desteği gündeme geldi. 2023 VGM gıda yardım başvuruları devam ediyor. 700 TL gıda yardımı detayları belli oldu!

Yeni yılın gelmesiyle birçok ücrette artışa gidilse de birçok üründe de fiyatlar yükseldi. Enflasyondaki artış ve diğer ekonomik etkenler nedeniyle vatandaşlar özellikle temel gıda alışverişlerinde zorluk yaşıyor.

Düşük gelir grubu içinde yer alan vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlar sayesinde vatandaşların temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok farklı alanda yardım almaları sağlanıyor. Bu kapsamda VGM tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda yardımı yapılmaya devam ediyor.

700 TL GIDA YARDIMI DEVAM EDİYOR!

İhtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli kurumlardan sosyal yardımlar yapılmaya devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ve Kızılay tarafından yapılan yardımlar sayesinde vatandaşların market alışverişlerini rahatça yapmaları sağlanacak.

Çeşitli kurumlardan doğrudan gıda yardımı olarak yapılan yardımların yanı sıra nakit olarak da gıda yardımları yapılmaktadır. Kızılay ve VGM tarafından 2023 yılında da ihtiyaç sahiplerine verilen destekler devam ediyor.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA YARDIMI BAŞVURUSU

Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden ihtiyaç sahiplerine çeşitli gıda yardımı yapılıyor. VGM aşevi ve kuru gıda hizmeti başvuru formu doldurularak, yurt içi kuru gıda yardımı hizmetlerine başvuru yapılabilmektedir. Bu kapsamda VGM tarafından yapılan gıda yardımı kapsamında aranan şartlardan bazıları ise kısaca şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Asgari ücret tutarından fazla gelire sahip olmamak.
  • Başvuru yapacak kişinin sigortalı olmaması.

Toplamda 3 tip gıda yardımı yapan VGM, A, B ve C tipi kuru gıda yardım paketi sunuyor. A Tipi yardım paketi 1 – 2 kişilik aileler için, B Tipi 3 – 4 kişilik aileler ve C Tipi ise 5 ve üzeri aileler için veriliyor.

KIZILAY GIDA YARDIM BAŞVURUSU

Kızılay tarafından da ihtiyaç sahipleri için gıda başta olmak üzere birçok farklı kapsamda yardım başvuruları yapılmaktadır. Kuru gıda yardım başvurusu için resmi web sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması ve ilgili şartların sağlanması gerekmektedir.  

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber