69 yıldır bu makineye bağlı yaşayan adam ağzıyla kitap yazıyor!

ABD'de yaşayan 74 yaşındaki Paul Alexander isimli adam, 69 yıldır geçirdiği çocuk felci dolayısıyla 'çelik ciğer' olarak adlandırılan bir makineye bağlı yaşıyor. Boyundan aşağısı felç olan Paul, tüm bu zorluklara rağmen üniversiteye giderek avukat oldu. 74 yaşındaki adam ayrıca ağzıyla kalem tutarak kitap bile yazıyor. İşte Paul'un ilginç hayat hikayesi...

Paul Alexander 69 yıl önce ABD'de ortaya çıkan son çocuk felci salgınında hastalığa yakalanarak, hayatı boyunca 'çelik ciğer' olarak da adlandırılan bir makineye bağlı olarak yaşadı.

Bu hava geçirmez cihaz, hastanın boyun çevresini sıkarak ciğerlerine oksijen çekmesine yetecek kadar bir vakum oluşmasını sağlıyor.

YOUTUBE'A VİDEOLAR YÜKLEYEREK HAYAT HİKAYESİNİ ANLATIYOR

Cihaz düzgün çalışmadığında yaşlı adamın nefes alması imkansız hale geliyor. Alexander, çelik ciğer içerisinde yaşadıklarını, video paylaşım sitesi Youtube’a yüklediği videolarda anlatıyor.

Çocuk felci hastalığı, 1979’da geliştirilen aşı sayesinde ortadan kaldırılmıştı. Alexander, günümüzde hastalık yüzünden felç geçiren ve hayatta kalmak için çelik ciğere muhtaç olan bir avuç insandan biri.

Alexander, ekipman üreticilerinin ve sigorta firmalarının 2015’te bakım kapsamından çıkarttıkları çelik ciğerinin çalışır durumda kalması için otomobil tamircilerine güveniyor.

AĞZIYLA KALEM TUTARAK KİTAP YAZIYOR

Yaşadığı tüm bu zorluklara rağmen Alexander üniversiteye gitti ve bir avukat oldu. İnsanların kendisini gördüğünde dehşete düştüklerini belirten Alexander ağızıyla kalem tutarak kitap yazıyor.

Katıldığı bir YouTube videosunda karşılaştığı zorluklara değinen Alexander şu ifadeleri kullandı;

'Hikayem geçmişinizin ve hatta engelliliğinizin neden geleceğinizi tanımlamak zorunda olmadığının bir örneğidir.'

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber