5 Şubat Van kar tatil var mı? Van'da bugün okullar tatil mi?

5 Şubat Van kar tatil var mı? Bugün,Bingöl’ün Karlıova,Kayseri'nin Pınarbaşı,Sivas'ın İmranlı ve Zara ilçesinde ve bazı yerlerde okullar tatil edildi. Kar yağışının etkisini göstermesi sonrasında kar tatili ile ilgili araştırmalar başladı. Peki yarın Van'da okullar tatil mi?

5 Şubat Van kar tatil var mı? Yurdun pek çok yerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Bugün bazı yerlerdeki okulların tatil olması sonrasında yarın ile ilgili araştırmalar başladı. Peki Van'da yarın okullar tatil mi?

VAN

Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde bugün için okullar tatil edildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bugün (5 Şubat 2020) itibariyle 1 gün süreyle tatil edildiği, engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

İşte 4 Şubat 2020 okulların kar tatili ilan edildiği iller ve ilçeler şöyle:

Erzincan'ın Refahiye ile Ağrı'nın Hamur ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle eğitime bir gün ara verildi.

Sivas’ın İmranlı ve Zara ilçesinde kar nedeniyle okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Sivas’ın Zara ilçesinde geceden bu yana devam eden yoğun kar yağışı bir çok köy ve mahalle yolunu araç ulaşımına kapattı. İlçe Kaymakamlığı ilk,orta ve lise düzeyindeki okulları 1 gün süre ile tatil etti.

VAN'DA 5 ŞUBAT YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapılırsa sitemizde yer alacak. 

VAN

Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. 2017 sonu itibarıyla nüfusu 1.106.891 kişidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkâri illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.

Van iklimi karasal iklim olup bitki örtüsü bozkırdır. Van'da kış ayları sert geçer. Kar etkisini yoğun göstermektedir. Kış ayları Van'a en çok yağışın düştüğü aylardır. Van'da yaz ayları genelde kurak ve sıcak olup, Van Gölü'nün etkisiyle biraz serin yaşanmaktadır. Bu aylarda fazla yağış olmaz ama rüzgarlar geniş yer tutar. Bitki örtüsünün bozkır olması küçükbaş hayvancılığı geliştirmiştir.

23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada!
Sonraki Haber