4 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamadıklarını söyleyen vali: Herkes masa başı iş istiyor!

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vali Masatlı 4 bin TL maaşla mermerde çalışacak eleman bulunmadığını belirterek "Herkes masa bası iş istiyor ama memlekette her şeye ihtiyaç var" dedi.

This browser does not support the video element.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, il merkezindeki sorunların görüşüldüğü muhtarlar toplantısında istihdam ile ilgili önnemli iddialarda bulundu. 

"İŞ ARAYAN VARSA GÖNDERİN, ŞU ANDA CİDDİ DERECEDE AÇIK VAR"

Yaptığı konuşmada ziyaret ettiği fabrikaların çalıştıracak elemana ihtiyaçları olduğuna değinen Mustafa Masatlı, “Hatta ‘bayanlara bile biz iş verebiliriz. Küçük ölçekte, ağır olmayan, bayanların yapabileceği işleri verebiliriz’ dediler. Bilginiz olsun. İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar” diye konuştu.

“HERKES MASA BAŞI İŞ ARIYOR AMA MEMLEKETTE HER ŞEYE İHTİYAÇ VAR"

Türkiye’nin çok gelişip değiştiğini ve hayat standardının yükseldiğini anlatan Vali Masatlı, “Herkes masa başı iş arıyor. Ama öyle değil ki. Bu memlekette her şeye ihtiyaç var. Toplumda her işin bir karşılığı var. Ona da ihtiyaç var. Ama maalesef herkes aynı şeyleri istiyor. Ama bundan dolayı ciddi derecede bizlerde zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

"İNSANLAR İŞ BEĞENMEDİĞİNDEN DOLAYI İŞSİZ"

Kentin en büyük iki OSB’sindeki fabrikaların eleman ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayıp muhtarlardan iş arayanların buralara yönlendirmelerini isteyen Masatlı, “Yoksa iş var. Hele hele Amasya’da iş var. İşle ilgili sorun yok. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de aynı. Orada da eleman bulamıyorlar. Buradaki organize sana bölgesinde de aynı. İş arayanları hemen yönlendiriyorsunuz. İnsanlar iş beğenmediğinden dolayı işsiz. İş bulamadığından dolayı değil” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...