37. Fajr Uluslararası Film Festivali düzenlendi!

Bu yıl 37'ncisi düzenlenen Fajr Uluslararası Film Festivali (FIFF), İran'ın Tahran kentinde sinemaseverlerle buluştu. Festival, yabancı ülkelerdeki tanınmış filmlerin İranlılarla buluşmasına fırsat veriyor. Festivalin film direktörü ve yönetmen Reza Mirkarimi, festival hakkındaki görüşlerini SuperHaber'e anlattı.

İran'ın Tahran kentinde 1982'den beri düzenlenen Fajr Uluslararası Film Festivali (FIFF), ülkenin en büyük film festivali olma özelliğini taşıyor.

İran Sineması'nın gelişiminde hayati bir rol oynayan festival, yerel ve uluslararası filmlere saygı gösteren bir etkinlik olarak tarihe geçmeye devam ediyor.

SuperHaber'e konuşan estival film direktörü ve yönetmen Reza Mirkarimi, Fajr Uluslararası Film Festivali'yle ilgili şunları söyledi:

"Tahran 37. Fajr Film Festivali, Asya'nın en önemli film festivallerinden biridir. Ayrıca sinema ve televizyonlara içerik sağlayan içerik marketi, workshopları, sempozyumu, panel ve konferanslar ile öne çıkan bir festivaldir. Sinema tecrübesine sahip uluslararası 250 konuğun davet edildiği İran sinemasının dünya seyircisi ile temasa geçirmek için elimizden gelen her türlü gayreti ve fedakarlığı gösteriyoruz. Türkiye'de de İran sinemasını seven bir çok izleyici var. İran'ın o zengin tarihi ve kadim şiir sanatı, İran halkında genetik hale geldi. Bundan dolayı İran filmlerinin ve sinemasının bir şiir niteliğidir. 

"TÜRK DİZİLERİ BÜYÜK BEĞENİYLE SEYREDİLİYOR"

Sinema, dünya ve insanlığın geleceği için gerçekten çok önemli bir etken. Sinemanın 'insanlığı kurtarıcı' bir özelliği vardır. İran ve Türk halkının duyguları da birbirine çok benziyor. Bu yüzden aile, cemiyet ve yaşam tarzları olarak çok ortak noktalarda buluşuyoruz. Türkiye'de İran sanat filmlerinin fanlarının olmasının yanı sıra İran'da da Türk dizileri büyük beğeniyle seyrediliyor.

"SEMİH KAPLANOĞLU VE NURİ BİLGE CEYLAN'IN FİLMLERİNİ BEĞENİYORUM"

İran sinemasının bu festivalde tanıtımının yapılmasının yanı sıra uluslararası çapta tanınmış filmlerin de gösterimleri yapılıyor. İran'ın yabancı ülkelerdeki tanınmış sanat festival filmlerinin, Fajr Film Festivali'nde gösterilmesine fırsat veriliyor. Ayrıca yönetmenlerin ve yapımcıların birbirleri ile tanışması için ortak bir alan oluşturuyor. Türk yönetmenleri arasında en çok Semih kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerini beğeniyorum. İran sinema filmlerinin, Türkiye sinemalarında yayınlanmasının ve Türk halkı ile buluşturulması gerektiğine inanıyorum."

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar!
Sonraki Haber