3600 ek gösterge çıktı mı? Ek gösterge kimlere, hangi memurlara verilecek?

3600 ek gösterge, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın son çalışmalar neticesinde ikiye bölünmesiyle yeniden belirginleşmeye başladı. Bu doğrultuda polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerin maaşlarına yansıyacak 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge çıktı mı?

3600 ek gösterge müjdesi son olarak 2021 yılının Mayıs ayında yeniden gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu hakkında yaptığı açıklamanın akabinde çalışmalara hız verildiği ve bu konuda birde taslak hazırlandığı kaydedildi. Yeni hazırlanacak olan 3600 ek gösterge tablosuna şube ve il müdürleri ile birlikte üniversite sekreterleri ve belediyelerde görev alan daire başkanları ile bölge müdürleri de yer alacak.

Söz konusu 3600 ek göstergenin 2021 yılının Ekim ayında yeniden Meclis gündemine girmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Devlet memurları ile emekli ikramiyeleri ve bunlara ait maaşların hesaplanmasında kullanılan bir uygulama olan 3600 ek gösterge; unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenmektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabilmektedir.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış, yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratılabilmektedir.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Son olarak daha önceden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3600 ek gösterge hakkında yaptığı açıklamasında, daha etkin bir performansın devreye kısa zamanda sokulacağını ve bunun yalnızca sağlık çalışanları ile değil benzer çalışanlar için de bir düzenlemeye gidileceğini söylemişti.

Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda tüm talimatları verdiğini ve ilerleyen süreçlerde bunun yerine getirilmesi adına Meclis’te gereken çalışmaların yapılacağından bahsetmişti.

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor?

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsayacak 3600 ek gösterge ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki cetvel yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak ve yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi de karşılanmış olacak.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber