2B arazileri için son şans!

Maliye Bakanlığı, 136 bin vatandaşın yararlanabilmesi ve 2B ile ilgili sorunların ortadan kaldırılabilmesi için ikici kez süre uzatımına gitti.

2B arazileri için Maliye Bakanlığı tarafından vatandaşların mağduriyetini gidermek için tanınan süre ikinci kez uzatıldı. İkinci defa süre uzatımı 2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için hak kaybedenleri ilgilendiriyor.

İkinci kez yapılan 6 aylık süre uzatımı ile 30 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir elde edileceğini düşünüyor.

Kamuoyunda "2B yasası" olarak bilinen ve devletle vatandaşlar arasında yıllardır süregelen sorunu çözüme kavuşturan 6292 Sayılı Kanun uyarınca, Orman Kanununun 2. maddesinin (b) fıkrası kapsamındaki taşınmazlardan bugüne kadar 647 bin hak sahibine yaklaşık 472 bin taşınmazın satıldığı ve bunların toplam değerinin 9,2 milyar lira olduğu belirtiliyor ve bu bedelin 6,2 milyar lirasının tahsil edildiği, kalan kısmın da taksitler halinde ödendiği belirtiliyor.

2B ARAZİLERİ İÇİN BAŞVURU

2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuru için gereken belgeler şunlar;

1-) Nüfus cüzdanının fotokopisi,
2-) Başvuru dilekçesi,
3-) Başvuru bedeli makbuzu,
4-) Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,
5-) Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ekipler bölgeye sevk edildi Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber