28 Ağustos'ta yeni bir dünyaya uyanacağız

Birçok filme konu olan yarı insan yarı robot CYBORG'lar gerçek oluyor. Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın son projesi olan insan beynine çip takma hayalinde sona gelindi. Musk, bu hayali çerçevesinde kurduğu Neuralink'in geliştirdiği teknolojiyi 28 Ağustos saat 01.00'da canlı yayınla tanıtacak. Musk bu teknolojinin insanları makinelere bağlayacağını, beyin kaynaklı rahatsızlıkları çözeceğini ve dil bilmeye olan ihtiyacı bile ortadan kaldıracağı iddiasında...

This browser does not support the video element.

Dünya 28 Ağustos saat 01:00’de yeni bir çağa uyanacak.

Bu çağ için henüz bir ad konmuş değil. Ama muhtemeldir ki CYBORG çağı demek uygun olacak.

Çünkü Tesla'nın CEO'su Elon Musk insanları bir anlamda CYBORG'laştıracak çipini o saatte açıklayacak.

Peki, o çip ne işe yarayacak. Musk'un ifadesi ile çip insanların sadece beyinlerini kullanarak cep telefonlarına, bilgisayarlarına erişmesini sağlayacak.

Sadece bu mu? Tabiki hayır. Aynı zamanda çip sayesinde beyinden kaynaklanan rahatsızlıkların çözümü de bulunacak. Üstelik beynimize yeni beceriler de yükleyebileceğiz. Hatta bu sayede dil bilmeye bile gerek kalmayacak. 

Tüm bunların nasıl olacağını ise Elon Musk bu amaçla kurduğu Neuralink şirketinin 28 Ağustos saat 01.00'de düzenleyeceği canlı yayında anlatacak.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeyi kısa sürede değiştirmiş görünen, Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı amaçlayan Elon Musk'ın son projesi olan çipe ilişkin gelişmeyi sosyal medya hesabından, "Onları yenemezsen, onlara katıl" ifadesini kullanarak Neuralink’in söz konusu tarihte görev beyanı yapacağını söyledi.

Musk'ın 2016 yılında kurduğu Neuralink adlı şirketin amacı çok yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine ara yüzleri geliştirmek.

Musk geçtiğimiz aylarda söz konusu teknoloji sayesinde beş yıl gibi kısa bir süre içinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını ileri sürmüştü. 

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet! Yeni görüntüleri nefes kesti! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dragon kapsülünden çıkış anı! Gezeravcı uzaydan bağlandı! İşte Bakan Kacır'la görüşmesinden detaylar İşte Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının fırlatılış anı! Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek