25 Mayıs Marketler açık mı? Bayramın ikinci günü marketler kaça kadar açık? bayramda neresi açık

Bayramın ikinci günü 25 Mayıs Marketler Açık mı Sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar arama motorlarında yoğun araştırmaya başladı. 23 Mayıs Cumartesi arefe günü olarak idrak edilecek. Mübarek on bir ayın sultanı bitiyor. Bayram öncesi arefe alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar marketler saat kaça kadar açık merak ediyor. Salgın nedeniyle bayram boyunca sokağa çıkmak yasak olacak. Peki arefe günü marketler saat kaça kadar açık olacak? 25 mayıs marketler açık olacak mı? Detaylar haberimizde...

Bayramın ilk günü Marketler Saat Kaça Kadar açık olacak sorusu Bayram öncesi alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşlara tarafından sorgulanıyor. 23 Mayıs arefe günü olarak idrak edilecek. Arefe dahil bayram boyunca ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararı sonrası marketler, kasaplar,manavlar açık olacak mı merak ediliyor. Önceki sokağa çıkma yasaklarında marketler günün belirli saatlerinde açık olarak halka hizmet veriyordu. Peki 25 mayıs bayramın ikinci günü marketler açık olacak mı, bayrmaın ilk günü marketler saat kaça kadar açık olacak? İşte yanıtı...


25 MAYIS BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ MARKETLER AÇIK OLACAK MI?

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00’kadar açık olacak olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre bayram arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

AREFE NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini Günler Listesinde yer olan takvime göre, Arefe günü bu yıl 23 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Arife günü Ramazan ayının son günüdür ve oruç tutulur.

AREFE GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İlk olarak Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı Ramazan Bayramı’nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. Buna göre Arefe de dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu yıl haft sonuna denk gelen arefe günü 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Okan Buruk: 7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz! Eylem Tok olayına Kızılcık Şerbeti dizisinde mesaj verildi! Ömer Çelik İsrail'in alçak paylaşımına ateş püskürdü!
Sonraki Haber